A gyömbér teát ad neked gáz?

A gyömbéres növény gyökereiből készült gyömbéres teát széles körben használják az egész történelem során számos gyógyító tulajdonsága miatt. Történelmileg a gyógynövények a gyömbért elsősorban a gyakori emésztési panaszok kezelésére használják, mint például hányinger, hányás, mozgásszervi megbetegedések, bélfájdalmak, szélütés és kólika. A gyömbér tea segít csökkenteni az emésztőgázt. Bár ez börelyt és gyomorégést okozhat, tudományos bizonyíték nem utal arra, hogy a gyömbér rosszabbodhat.

Gázkezelés

A gyömbér úgynevezett kárminatívként működik – egy olyan vegyület, amely segít megszakítani a gázt az emésztőrendszerben. Ez megkönnyítheti az emésztőgázzal járó fájdalmat, miközben lehetővé teszi a test számára, hogy könnyebben kijusson. A National Institute of Health honlapján, a MedlinePlus szerint a gyömbéres tea hatóanyagainak egyikét elszigetelték és a gázellenes gyógyszerekre alkalmazták.

Adagolás

A Maryland Egyetem Orvosi Központja holisztikusan kezeli a felgyulladást, és a betegeket a napi 2 és 4 gramm friss gyömbér gyökeréből készítik. A felnőtt teljes gyömbérfogyasztása ideális esetben napi 4 gramm gyömbér gyökér alatt maradjon, mivel a nagyobb adagok kellemetlen mellékhatásokat okozhatnak. A gyömbér ideális dózisa a saját orvosi szükségleteitől és az emésztési panaszok okától függhet. A személyre szabott ajánlásokhoz forduljon egészségügyi szolgáltatóhoz.

Emésztési mellékhatások

A University of Maryland Medical Center szerint a gyömbér tea enyhe mellékhatásokat okozhat, leggyakrabban a felső emésztőrendszerre gyakorolt ​​hatást. Gyomorégés és enyhe gyomorbetegség gyakori a gyömbéres emberek körében. Lehet a felső emésztőgáz vagy a belching. Ezeknek a mellékhatásoknak a megelőzése érdekében a gyömbér kiegészítőket kapszulák helyett teák vagy kivonatok formájában.

szempontok

A gyömbér kémiai összetételén kívül más tényezők is szerepet játszhatnak a gyömbéres teák körében fellépő felszívódási tünetek nyilvánvaló növekedésében. A szalmából való ivás növelheti az emberi emésztőrendszerben lévő gáz mennyiségét. A szénsavas italok, beleértve a gyömbérrel készülteket is, hasonló hatást fejthetnek ki. Az enzim-kiegészítők, a szén és a szimethecén segíthetnek az emésztőgáz és az ezzel kapcsolatos tünetek enyhítésében.