A kender vetőmag tömegveszteség

A kendermag tápláló táplálék, amelyet táplálékként vagy táplálékként lehet fogyasztani. A mag a kenderből származik, amely nem tartalmaz nyomon követhető mennyiségű THC-t, a hallucinogén komponenst a marihuána. A kender magjai magas fehérjetartalmúak és alapvető zsírsavakat is tartalmaznak. A táplálkozási profiljuk miatt egyes betegeknél elősegíthetik a súlycsökkenést.

Azonosítás

A kender egy éves növény, amely a csaláncsaládhoz tartozik. A “Egészséges kender” című könyv szerint ez a növény majdnem bárhonnan megnő, ellenáll a kártevőknek és a gyomok tömegét. A kender gyorsan növekszik, csak 70-110 napig érik el. A kendermag magjai kicsiek és diószerűek, és héjban fejlődnek a női növényben. Egészséges, pörkölt vagy más ételekhez főzhető, táplálékkal kiegészítve.

Táplálás

A kender magjai sokféle tápanyagot tartalmaznak, írja Brigitte Mars a “Better Nutrition” magazinban. Ezek a tápanyagok közé tartoznak a fehérjék, a lipidek, a kolin, az inozit és az enzimek. A kender magjai mind a nyolc esszenciális aminosavat tartalmazzák, és kiváló vegetáriánus fehérjeforrás. Végül a kendermagok sokkal fontosabb zsírsavakat tartalmaznak, mint a lenmagok, amelyek gyakran az EFA tartalmukra utalnak.

Hatások

Kym Douglas, a “The Black Book of Hollywood Terhesség titkai” című könyvében megjegyzi, hogy a kendermagok egyike a szuperfoodoknak, amelyek nagy súlycsökkentő segítői. Ez részben annak tudható be, hogy a kendermagok magasak az omega-3 EFA-kban, amelyek Margaret Furtado szerint a “The Complete Idiot’s Guide to Eating Well After Weight Loss Surgery” című tanulmányában kimutatták, hogy azok, akik Túlsúlyosak vagy kalóriát próbálnak csökkenteni. Furtado hozzáteszi, hogy az omega-3-ok kimutatták, hogy elhízás elleni hatásuk van.

Előnyök

Az omega-3-ban elfogyasztott élelmiszerek, például a kenderes magvak, egyéb előnyökkel járnak a testsúlycsökkenésen keresztül a jóllakottság miatt. Az Omega-3-k a Furtado szerint szabályozási hangulatot, alvást, stresszreakciót és hormonális reakciókat kapcsolnak. Gyulladáscsökkentők is. Ezeknek a rendszereknek a testben való kiegyenlítése hasznos lehet a súlyvesztés ösztönzésében.

szempontok

A kender magvak a magas omega-3 tartalmuk miatt vékonyítják a vért. Ha jelenleg vérhígító gyógyszereket szed, ellenőrizze kezelőorvosával, mielőtt hozzáadná a kenderedényt az étrendjéhez. A kendermagokban lévő olajok idõvel idegesedhetnek, ezért tanácsos a hûtõszekrényben tartani és eldobni, ha két hónapon belül nem fogyasztják.