A magas húgysav terhesség alatt

A magas húgysavszint általában a köszvényhez, az ízületi gyulladás egyik formájához kapcsolódik. Mégis fontos jel lehet a terhesség alatt. A magas húgysavszint veszélyezteti mind a terhességi magas vérnyomást, mind a cukorbetegséget. Ön is nagyobb kockázatot jelenthet a preeclampsia nevű súlyos állapot miatt. A megfelelő prenatális ellátás biztosítása ezen és más egészségügyi mutatók figyelemmel kíséréséhez elengedhetetlen az Ön és a baba egészségének szempontjából.

Húgysav

A szervezet metabolizálja az úgynevezett purinokat, amelyek jelen vannak a szervezetben, és ételei is fogyaszthatók. Ezeknek az anyagoknak a bomlása egy húgysav nevű vegyszert hoz létre. A vesék általában elválasztják a sav vizét a vizelettel. A normál húgysavszint a nők esetében 2,4-6 mg / dl, a NYU Medical Center szerint. A normál teszteredmények azonban a létesítménytől függően változnak. Ha túlzott mennyiségű húgysav van, a vesék nem képesek megfelelően eltávolítani a testből. Ez a vérben lévő vegyi anyag felhalmozódásához vezet.

kockázatok

A magasabb húgysavszint növelheti a terhesség alatt a komplikációk esélyét. A terhesség első 20 hetében a felső normál tartományban a húgysavszint nagyobb kockázatot jelent a terhességi cukorbetegség és az enyhe preeklampszia tekintetében, a 2010. szeptemberi “Hypertension in pregnancy” című folyóirat eredményei szerint. A terhes cukorbetegség a terhes nők körülbelül 4 százalékában fejlődik ki, az American Diabetes Association jelentései. Ebben a betegségben a szervezet nem képes megfelelően termelni vagy használni a hormon inzulint a vércukor szabályozására. A preeclampszia akkor diagnosztizálódik, ha a 20. terhességi hét után alakul ki a magas vérnyomás, a fehérje jelenléte a vizeletben is jelzi az állapotot.

Hatások

Az ellenőrizetlen terhességi cukorbetegség a születendő csecsemőnek magas vércukorszint kialakulását is okozhatja. A magas glükózszint a vérben beléphet a méhlepénybe. A felesleges vércukorszintet, amelyet általában energiára égetnek el, zsírként tárolják a baba testén. Ez növeli a számos egészségügyi probléma kockázatát, beleértve a születés utáni nehézlégzést és nagyobb esélyt az elhízás vagy a 2. típusú cukorbetegség kialakulására. A preeclampsia szervi károsodáshoz és bonyolult szállításhoz vezethet, nem kezelhetõ, végzetes lehet Önnek és gyermekének is.

Megelőzés

A magas húgysavszint a nem megfelelő testfunkciót vagy egészségi állapotot, például vesebetegséget jelzi. Ha bármilyen egészségügyi problémája van, az orvosával való munkavégzés elengedhetetlen az alacsony kockázatú terhesség fenntartásához. Az egyik tényező, amely növeli az esélyét, hogy magas húgysav található az elhízás, így egyre egészséges tömeg terhesség előtt ideális. Az elhízás növeli a terhességi cukorbetegség, a magas vérnyomás és a preeclampsia kialakulásának kockázatát. Egészséges, tápláló ételek fogyasztása és aktív kezelése – az orvos irányítása alatt – a terhesség előtt és alatt kell elsőbbséget élvezni.