A magnézium segít feloldani az epeköveket?

A cölöpminták olyan szilárdodott anyagok felhalmozódnak, amelyek az epehólyag belsejében vagy közelében vannak, a testetekben a májban előállított emésztőről készült gyümölcslevek tárolására. A magnézium egy közös táplálkozási és kiegészítő ásvány, amelyre szüksége van az alapvető testi funkciók egyikének támogatásához. Az étkezési magnézium vagy magnézium-kiegészítők fogyasztása nem segít feloldani az epeköveket.

Az alapok

Az epehólyagban tárolt emésztőlevet, az úgynevezett epe, anyagcseréjéből, beleértve a koleszterint, az epesavakat, fehérjéket, zsírokat és a régi vörösvérsejtekből származó termékeket (bilirubin) tartalmazó anyagból állítják elő. Az epe célja a zsírok emésztése a táplálkozásban. A legtöbb epekő a koleszterin megszilárdult koleszterin felhalmozódásából származik, míg a bilirubin megszilárdult felhalmozódásából kb. 20%. Ezeket a köveket akkor fejlesztheti, ha az epe túlságosan gazdag bilirubin, koleszterin vagy epesókban.

Magnézium tények és felhasználások

A diéta magnéziuma segít a szervezetnek a speciális fehérjék, az úgynevezett enzimek aktivitásának megkezdésében, amelyeknek szükségük van az alapvető kémiai reakciók választékára a sejtjeiken belül és kívül. Az ásvány segít a fogak és csontok kialakításában, és a vérben lévő magnézium segít fenntartani a többi kritikusan fontos ásványi anyag megfelelő szintjét, beleértve a cinket, a kalciumot, a káliumot és a rézszintet. A magnézium lehetséges kiegészítő felhasználásai közé tartozik az eclampsia és a preeklampsia, az oszteoporózis megelőzése, a szívverés rendellenességek stabilizálása, a magas vérnyomáscsökkentés és a migrénes fejfájások kezelése, valamint az álmatlanság enyhítése a rendellenesség jelenlétéhez kapcsolódóan Nyugtalan láb szindróma.

Feloldódási gyógyszerek és technikák

A gallykötés feloldódását kétféle módon próbálják meg. A szájon át történő oldódásról szóló technikában a páciens egy epesóból készült orális gyógyszert kap, amely egyidejűleg két évig vagy annál hosszabb ideig képes feloldani az epeköveket. Az erre a célra felhasznált gyógyszerek közé tartoznak a chenodil, amelyet csenodeoxi-kólsavnak is neveznek, és a ursodil, amelyet ursodeoxycholic savnak is neveznek. Az epekövedés feloldódásának második módszere, az érintkezés feloldódása, az epehólyag közvetlen befecskendezését jelenti, amelyet metil-terc-butil-éternek hívnak. Bár ez a megközelítés gyors kopoltyúk feloldódást eredményez, kísérleti, nehéz és potenciálisan veszélyes is. Ezért az orvosok ritkán használják.

szempontok

A fájdalmas epehólyag-támadásokkal járó epekövek leggyakoribb kezelése az epehólyag sebészi eltávolítása, a National Digestive Diseases Information Clearinghouse szerint. A fájdalommentes, tünetmentes epeköves betegek általában nem igényelnek semmiféle kezelést. Tipikusan az emberek csak az epekövedék feloldódáson mennek keresztül, ha olyan speciális helyzetekről van szó, amelyek a műtétet veszélyessé vagy lehetetlenné teszik. Még akkor is, a feloldódást csak olyan koleszterin-alapú epekövek esetén próbálják meg. Ha nem kapja meg az epehólyagát műtéti úton, az epekő általában öt éven belül újra megjelenik. Forduljon orvosához az epekő feloldására használt technikákról.