A ricinusolaj-csomagok hatékonysága

A fájdalom enyhítésére és a gyógyításra irányuló soha véget nem érő törekvés során nem konvencionális orvosi kezelések jelentkeznek, amelyek hatékonyabbak, mint mások. A ricinusolaj-csomagok használata, hasonlóan más holisztikus kezelésekhez, néhány erős támogatóval és néhány szkeptikusal. Az 1900-as évek elején Edgar Cayce, az alvó próféta és az orvosi pszichikus beszámolója bemutatta a kezelés népszerűségét, és ma még néhány orvos is javasolja a csomagokat betegeiknek. A ricinusolaj csomagolás előnyeit igazoló klinikai vizsgálatok hiányoznak, de népszerűsége folytatódik.

Történelem

1945-ben történt halála előtt Cayce több ezer orvosi leolvasást adott, amikor egy önmagával indukált trance állapotban. Ezen értékelések során a Cayce ajánlotta a ricinusolaj csomagok 575-szer történő alkalmazását menstruációs görcsök, nyirokrendszeri rendellenességek és egyéb egészségügyi állapotok esetén. Cayce nem követte a betegeket, akik szervezett módon keresték a segítségét, így a csomagok felhasználása és a jobb megismerése ismeretlen. A Cayce munkájának folytatására létrehozott szervezet a Kutatás és felvilágosodás szervezete most osztja meg ajánlásait a ricinusolaj csomagolásának a nyilvánosság számára történő használatával kapcsolatban.

Jellemzők

A ricinusolaj csomag egy nagy darab fehér gyapjú flanelből áll, amely egy 10 hüvelykes négyzetbe van hajtva és hidegen préselt ricinusolajjal telített. A felesleges olaj kifújása után a ruhát a testre helyezi. Cayce gyakran javasolta, hogy a betegek helyezze a csomagot a has alsó jobb oldalán. A műanyag burkoló réteg lefedi a ruhát, és a fűtőbetét tetejére megy, olyan magasra fordulva, amennyivel a páciens kényelmesen elviselni körülbelül egy órát.

felhasználások

A Cayce a ricinusolaj csomagolását javasolja a menstruációs görcsök, a székrekedés, a diverticulitis, a májbetegségek és a keringési problémák csökkentésére. Napjainkban a betegek az ízületi fájdalmak, a véraláfutások, a szakadt izmok és még a migrének csomagolását is használják, bár nincsenek orvosi bizonyítékok a csomagok hatékonyságának megerősítésére.

Kutatás

Dr. William McGarey, az orvos és a “The Oil That Heals: Az orvos sikerei a ricinusolaj kezelésekkel” című könyv szerzője megjegyzi, hogy a ricinusolaj csomagolására felkínált páciensei fokozott nyirok-keringést tapasztaltak, amit McGarey szerint az immunrendszer serkenti. Intézet 2005-ben végzett vizsgálatot annak megállapítására, hogy a ricinusolaj abszorbeálódott-e a bőrön és a szervezetben. A vizsgált személyek vizeletmintákat vittek be a ricinusolaj előtt, alatt és után, mind orálisan, mind pedig egy ricinusolaj-csomagoláson keresztül. Az eredmények azt mutatják, hogy a ricinusolaj valószínűleg nem szívódik fel a szervezetbe, vagy metabolizálódik, mielőtt a vizeletbe kerülne, Ha a ricinusolaj csomagok hatásosak a nyirokrendszer szabályozásában vagy a fájdalomcsillapításban, akkor az a módszer, amellyel dolgoznak, nem ismert.

szempontok

A ricinusolaj csomagok használata gyakran enyhén bőrirritációt okozhat, bár dr. Andrew Weil, több holisztikus egészségügyi könyv szerzője szerint “a ricinusolaj csomag nem bántódhat”, bár hozzáteszi, hogy nem látott bizonyítékot arra nézve, hogy a csomagok Kedvezőbb, mint egy egyszerű forró csomagolás: A ricinusolajra túlérzékenyeknek nem szabad a ricinusolaj csomagokat használni.