A tejsavóprotein segít az izomfájdalmakban?

Ha nehézségek merülnek fel az ágyból az intenzív edzés utáni napon, előfordulhat, hogy olyan módszereket keres, amelyek csökkenthetik az edzés utáni izomfájdalmat. Az izomfájdalom gyakori válasz egy intenzív edzés munkamenet után. A megmagyarázhatatlan izomfájdalom azonban az orvos által kezelt egészségügyi állapot jele lehet. A tejsavóprotein alkalmazása csökkentheti az izomfájdalom tüneteit.

DOMS

A késői kezdeti izomfájdalom a fájdalmas érzés, amit a testmozgás után tapasztal. Ez a feltétel a gyakorlás után vagy az azt követő napokban előfordulhat, és rendkívül kellemetlen lehet, és korlátozhatja a fizikai tevékenységeket, amelyeket vállal. Len Kravitz professzor, az Új-Mexikói Egyetem professzora szerint a késleltetett izomfájdalomnak két fő oka van. Az első a tejsav felépülése az izomban. Kravitz azonban azt mondja, hogy a késleltetett izomfájdalom elsődleges forrása az izomszálakban jelentkező apró könnyek, amelyek izomtövisként ismeretesek.

Tejsavó fehérje

A tejsavófehérje népszerű táplálékkiegészítő a sportolók, különösen a testépítők körében. A tejsavó-fehérje a tehéntejből képződik, és általában por alakban található. A Whey Protein Institute szerint a tejsavóprotein egy kiváló minőségű fehérjeforrás, amelyet a szervezet könnyedén megemészt. Mivel nagy mennyiségű izomépítő ág lánc aminosavat tartalmaz, a tejsavófehérje ideális az aktív emberek számára, az intézet szerint. A tejsavóprotein javíthatja az inzulin érzékenységét, fokozhatja az immunitást és elősegítheti a szív egészségét.

Bizonyíték

A tejsavófehérje gyorsan emésztő fehérjeforrás, amely az edzés után erősíti az izom-helyreállítást, a “Journal of the International Society of Sports Nutrition” című 2007. szeptemberi számában. Ez az áttekintő tanulmány egy olyan kutatási tanulmányt idézett, amely a tejsavófehérje fogyasztását közvetlenül azután követte, hogy az ellenállóképesség csökkentette a késleltetett izomfájdalom tüneteit. A tejsavófehérje felgyorsította az izomrostok gyógyulását – a legtöbb késleltetett izomfájdalom okozta oka.

szempontok

A Nemzetközi Táplálkozási Társaság (Journal of the International Society of Sports Nutrition) megállapítja, hogy a tejsavófehérje a legjobb, ha gyorsan emésztő szénhidrátokkal kombinálják. A szénhidrátok segítik a fehérjét az éhes izmokba történő átszállításhoz. Továbbá a laktóz intoleranciában szenvedők nem képesek tolerálni a tejsavóproteint. Mint minden táplálékkiegészítőhöz, ne vegye be a tejsavóproteint, mielőtt az orvosától megkapja az OK-t.