A vérnyomáscsökkentő gyógyteák

A magas vérnyomás, amelyet gyakrabban neveznek magas vérnyomásnak, komoly egészségügyi problémák kockázati tényezője, mint a szív- és érrendszeri betegségek és a stroke. A Maryland Egyetem Orvosi Központja úgy határozza meg a magas vérnyomást, hogy szisztolés vérnyomása meghaladja a 140 Hgmm-t, és a diasztolés vérnyomást meghaladja a 90 Hgmm-t vagy mindkettőt. Segíthet a magas vérnyomás csökkentésében azáltal, hogy egészséges, kiegyensúlyozott étrendet fogyaszt, és növeli a fizikai aktivitást, bár vérnyomáscsökkentő gyógyszereket is szedhet. Az ivás hibiszkusz tea segíthet a magas vérnyomás csökkentésében is, bár a tudományos bizonyítékok bizonyítják, hogy ez korlátozott. Beszéljen kezelőorvosával, mielőtt növényi teákat vett volna fel a magas vérnyomásért

A hibiszkusz egy virágzó cserje, amely antioxidáns vegyületeket tartalmaz, amelyek antociánként ismertek, és amelyek rákellenes és koleszterinszint-csökkentő tulajdonságokkal rendelkezhetnek, jegyzi meg a Mississippi Baptist Health Systems honlapját. Ez segíthet a magas vérnyomás csökkentésében, és Tajvanon gyakran alkalmazzák a magas vérnyomás kezelésére, egy 2009 februárjában közzétett cikk szerint az U.K. újságban, a “The Telegraph” -ben.

Az UMMC javasolja hibiszkusz tea elkészítését, a kiszáradt hibiszkusz evőkanáljait egy csésze forró vízben, és naponta egyszer fogyasztva. Előfordulhat, hogy ezt a gyógynövényt kapszulában vagy tabletta formájában kívánja bevenni, ha nem kedveli a hibiszkusz tea ízét. A Mississippi Baptist Health Systems megállapítja, hogy a hibiszkusz tipikus napi felnőtt adagjának 250 mg antocianint kell biztosítania.

Bizonyíték arra, hogy a hibiszkusz tea segít a magas vérnyomás csökkentésében, bár a “Planta Medica” 2007. januári számában közzétett véletlen besorolásos, ellenőrzött, kettős vak klinikai vizsgálat eredményei azt mutatják, hogy a hibiszkusz szárított kivonat anti- Hipertóniás hatások. Azonban a 2010. februári “Phytomedicine” számában közzétett négy klinikai vizsgálatból származó adatok elemzése arra a következtetésre jutott, hogy nincs megbízható bizonyíték arra, hogy a hibiszkusz alkalmazását támogassa az elsődleges hipertónia felnőttek kezelésében.

Az RxList szerint a hibiszkusz tea valószínűleg a legtöbb ember számára biztonságos, de hozzáteszi, hogy a lehetséges mellékhatások ismeretlenek. Ezért kerülje az ivás hibiszkusz teát a terhesség alatt vagy a szoptatás alatt. Kerülje el ezt a gyógynövényt is, ha vese- vagy májbetegsége van, mert hozzáadhatja a vérnyomáscsökkentő gyógyszerek hatásait, ezért beszéljen kezelőorvosával, mielőtt hozzáadná ezt a gyógynövényt a kezelési programhoz.

Tulajdonságok

Adminisztráció

Hatékonyság

Biztonsági szempontok