Az első fogsor és az olívaolaj a fájdalmas gumikra

Az első fogsor viselői gyakran fájdalmas gumikban szenvednek, mivel szájuk egy idegen tárgy jelenlétéhez igazodik, és az állkapcsok megtanulják mozgatni a fogsorokat. A “Mayo Clinic Book of Home Remedies” szerint az olívaolaj népszerű és hatékony gyógymód a fájdalmas ínyek számára. Nem fogja megszüntetni a fertőzést, a fogínygyulladást és egyéb okokat a fájdalmas gumik, azonban, ha a fájdalom rosszabbodik vagy több hétig tart, forduljon a fogorvoshoz.

Fogsorok és gumi

A fogsorok gyakran okoznak fájó ínyeket az első néhány hétben. Az ínyek irritálódhatnak a fogpótlásokkal, a fogpótlékragasztóval vagy a megváltozott rágással, és sok fogorvosi viselő viselkedik. Néha a fogínygyulladást nem a fogpótlások okozzák, hanem a mögöttes állapot, ami szükségessé teszi a fogsorokat. A “Mayo Clinic Family Health Book” szerint sok fogpótlás viselõje ínygyulladásban szenved, duzzanatot és fájdalmat okozhat az ínyen.

Olívaolaj jogorvoslat

Az olívaolaj kezeli a gumi fájdalmat azáltal, hogy minimalizálja a duzzanatot és növeli a K-vitamin szintet, ami csökkentheti a baktériumok számát a “Mayo Clinic Book of Home Remedies” szerint. Egy pohár evőkanál olívaolajat a szájában néhány másodpercig, és köpd ki. Ismételje meg körülbelül 10 percig. Éjjel, amikor eltávolítja a fogsorokat, közvetlenül vigye az olívaolajat az ínybe.

A fertőzés jelei

Ha az olívaolaj kezelések nem segítenek, vagy ha a fájdalom még mindig fennáll vagy egy hét után még rosszabb, keresse fel fogorvosát. Egyes fogorvosi viselõk gumi- és állkapocsfertõzésekben szenvednek, különösen, ha nemrégiben több fogat eltávolítottak a Mayo Clinic Family Health Book szerint.

Egyéb problémák

Néhány fogsor viselője krónikus szájszárazságban szenved. Sok protézisragasztó kiszárítja a szájat, ami fájdalmat és érzékenységet eredményez az ínyekben. Az olívaolaj segít megelőzni a szájszárazságot. Néhány perc múlva dörzsölje az olajat az ínyén, mielőtt a fogsorokat felhelyezné. Várja meg, hogy az íny felszívja az olajat, majd törölje le a felesleges olajat egy ronggyal. Esetenként rosszul illeszkedő fogsorok fájdalmas fogínyt okoznak, és az olívaolaj nem valószínű, hogy segítene ezzel a problémával. Ha észreveszi, hogy a fogsorai a szájban mozognak, vagy ha néhány héttel a fogpótlásuk után beszélnek, forduljon a fogorvoshoz.