Az öt legegészségesebb élelmiszer a világon

Ha az Ön étele főleg feldolgozott élelmiszerekből áll, akkor valószínűleg hiányzik a sok táplálkozásról. Egész élelmiszerek – például gyümölcsök, zöldségek, sovány húsok és halak, teljes kiőrlésű gabonák, diófélék és magvak – sokkal egészségesebbek, mint a mac n ‘sajt és a mikrohullámú pizza. De mely élelmiszerek a végsőek? Azok az élelmiszerek, amelyek a legtöbb tápanyagot csomagolják és tudományosan bizonyították a betegség leküzdését, a világ legegészségesebb élelmiszerei, és amelyeknek rendszeresen megjelenik a tányéron.

Killer Kale

Vége a kapcsolata limp fejét jégsaláta saláta és kap a kalács helyett. Csak 36 kalóriával, 1 csésze káposzta csomagolva közel 3 gramm étkezési rostot, több mint 100 százalékát egy nő napi bevitele az A-vitamin és több mint 100 százaléka az ember, és jóval több mint 100 százaléka egy nap K-vitamin Minden felnőtt számára. A keresztesvirágú zöldségek – köztük a káposzta, a brokkoli és a kohlrabi – kale családja részeként a szulfurofán nevű betegség elleni szer is gazdag, ami segítheti a rák megelőzését a lehetséges karcinogén anyagok felszámolásával.

Szuper lazac

Ha csökkenteni szeretné a szívbetegség kockázatát, az amerikai 1. számú gyilkosát, tegyen egy kis lazacot a tányérra. Amellett, hogy gazdag forrása a kiváló minőségű fehérje, a lazac az egyik legjobb élelmiszerforrás az omega-3 zsírsavak eikozapentaénsav és dokozahexaénsav. A University of Maryland Medical Center honlapja szerint az EPA és a DHA alacsonyabb koleszterinszintet és vérnyomást fejtenek ki, mindkettő a szívbetegség kockázati tényezője. Valójában egy, a JAMA-ban 2006-ban közzétett tanulmány szerint egy hetvenes zsíros hal, például lazac étkezés közben 36% -kal csökkenti a koszorúér-halál kockázatát, és 17% -kal csökkenti a korai halálozás kockázatát.

Tökéletes gránátalma

Ezek a kis magok fájdalmat okozhatnak, de az erőfeszítés megéri. Az egyik gyümölcsnek csaknem 5 gramm fehérje van, több mint 11 gramm rostot és egy felnőtt napi ajánlott folátbevitelének egynegyedét. De ami megkülönbözteti a gránátalmát, az a magas szintű betegségcsillapító antioxidánsok, amelyeket flavonoidoknak és polifenoloknak neveznek. A gránátalma gyümölcslé különösen hatásos: a 2008. februári Journal of Agricultural and Food Chemistry című tanulmány megállapította, hogy a gránátalma levele igen jelentős antioxidáns hatást mutatott, mint az acai, a fekete cseresznye, az áfonya és az áfonyalé, a bor, a zöld, a fekete és a Fehér teák.

A-Plus az Articsóka számára

Nem titok, hogy az étrendhez több szál hozzáadása növeli az egészségét, segít a fogyásban, a koleszterinszint csökkentésében és a szívbetegségek leküzdésében. Ami a zöldségeket illeti, az articsóka egy szálerősítő – több mint 10 gramm közepes articsókán keresztül. Sőt, az antioxidáns kapacitással kapcsolatban a legmagasabb szintű zöldség volt a 2006 júliusában az American Journal of Clinical Nutrition című tanulmányában. Az antioxidánsokban magasabbak voltak, mint a sötét csokoládé, az áfonya és a vörösbor.

Oh-So-Egészséges Olívaolaj

A spanyolországi és olaszországi asztalok egyik fő támaszpontján az olívaolaj gazdag egy bizonyos típusú zsírban, amelyet többszörösen telítetlen zsírsavaknak neveznek, ami csökkentheti a szívbetegség és a stroke kockázatát. A 2007 januárjában közzétett Pharmacological Research által közzétett áttekintés szerint az olívaolaj számos antiaterális hatással rendelkezik, azaz megakadályozza a plakk felépülését az artériákban, ami számos betegséghez vezethet, beleértve a szívkoszorúér-betegséget, a carotis arteria betegséget, a perifériás artériás betegséget És krónikus vesebetegség. A felülvizsgálat szerzői azt állítják, hogy a kardiovaszkuláris mortalitás alacsony előfordulása a dél-európai mediterrán országokban, a kockázati tényezők prevalenciája ellenére, részben az oroszországi olívaolajban gazdag étrendek magyarázhatók.