Csalánkiütés és viszketés

A csalánkiütés és a viszketés minden étkezés után gyakori jel az allergiás reakció. Az étkezési csokoládé allergiás reakciói vagy nem feltétlenül kapcsolódnak a kakaóallergiához. A kakaóallergiák nagyon ritkák, de lehetségesek: az allergiás bőrreakció, amely a csokoládé fogyasztása után képződik, valószínűleg más, a csokoládékban gyakran megtalálható összetevőkhöz kapcsolódik. A csalánkiütés az anaphylaxis, súlyos, egész test reakciója lehet, amely halálhoz vezethet. Beszélje meg kezelőorvosával a bőrreakciót.

A legtöbb csokoládé termék magas allergén élelmiszer-összetevőket tartalmaz. Az allergiás reakciót kiváltó csokoládétermékekben található leggyakoribb összetevők a diófélék, földimogyoró, búza, szója, tojás és tejtermékek. Ha ezekre az összetevőkre allergiás vagy, akkor a csokoládéban való elfogyasztás allergiás reakciót válthat ki. Az egyetlen módja annak, hogy meghatározzák, melyik összetevő a csokoládéban okozza a reakciót, hogy találkozik egy allergológussal és vizsgálatot végez.

A csalánkiütés után a csalánkiütés és az általános viszketés egy olyan kémiai láncreakció eredménye, amely akkor következik be, ha allergiás reakciója van. Az immunrendszer hibás az összetevőkben lévő fehérjékben, hogy veszélyes az allergiás és támadni kezd. Az immunglobulin-E vagy IgE antitestek felszabadulnak a véráramban, ami a hízósejtjeiket hisztamin termelésére ösztönzi. A lisztanyagban felszabaduló hisztamin gyulladást és irritációt okoz a szervezet egészében. A túl sok hisztamin a bőrben viszketést és csalánkiütéseket okozhat.

A csalánkiáramlásból származó csalánkiütés és viszketés a leghatékonyabban kezelhető a csokoládé termelés elkerülésével, amíg klinikai diagnózist nem kap. Miután diagnosztizálták, távolítsa el az adott táplálékból származó táplálékot. Ha mérsékelt allergiás bőrreakcióban szenved, az érintett bőr hidrokortizonnal és orális antihisztaminnal kezelhető. Súlyos allergiás reakciókra szükség van sürgősségi orvosi ellátásra és epinefrin injekcióra.

A csalánkiütés és az általános viszketés, ami a csokoládét fogyasztva jelentkezhet, súlyos allergiás reakcióként jelentkezhet. Az anafilaxis során rendkívül magas a hisztamin szintje a szervezetben, így a szervezet megtapasztalja a sokkot. Anaphylaxis során a pulzusszám növekedni fog, a vérnyomása leesik, az arca megduzzad, leheleted lesz és szédül. Ha ezek a tünetek a csalánkiütésekkel együtt jelentkeznek, azonnal hívja a 911-et. Nem ajánlott szájon át gyógyszert szedni az anafilaxia során, mert a tabletta a torkába helyezhető.

Az allergének

Ok

Kezelés

szövődmények