Csípő- és combfájás vezetés közben

A csípő és a combfájdalom a hátsó kicsi körüli gerincből kilépő idegekből származik. Ezek az idegek gyulladnak ki a csontos struktúrákból vagy a lágy szövetekből, mint például az izmokból és a gerinclemezekből eredő nyomás okozta nyomástól. A vezetés súlyosbíthatja a fájdalmat azáltal, hogy duzzanatot és nyomást gyakorol az idegekre, amelyek az ülőidegeket és más idegeket alkotják az alsó gerinc szintjén.

Fájdalom a csontos szerkezetekből

A test ízületét porcokkal védi, ami megakadályozza, hogy a csontok csontjai dörzsöljenek, fájdalmat és gyulladást okozva. Amikor a porc romlik, az idegek csapdába esnek a csontok között, és fájdalmat okoznak. Az ízületi gyulladás közös oka ennek a romlásnak. Amikor az alsó gerinc vagy a csípőízületek érintettek, fájdalmat okoz a csípő és comb. Az Országos Egészségügyi Intézet az ízületi gyulladást írja le, amely magában foglalja a porc lebontását. A porc általában védi az ízületet, így zavartalanul mozog. A porc is elnyeli a sokkot, amikor a nyomás a csuklóra kerül.

Lágy tüdő idegfájdalom

A lágy szövetek, például az izmok, az inak és az ínszalagok gyulladnak fel, és nyomást gyakorolhatnak az idegekre. Az alsó végtagokban és a fenékben lévő izmok szorosak és görcsösek lehetnek, ami nyomást gyakorol az idegekre, amelyek fájdalmat okoznak a csípő és a comb területén. A vezetés okozta meghosszabbodott stressz okozhatja ezt a feszültséget, fájdalmat és kényelmetlenséget okozhat. A gyakori pihenés megáll a nyújtással, ami segít enyhíteni a kényelmetlenséget.

Bolti fájdalom

Az alsó gerinc és csípőcsuklók kapszulákkal rendelkeznek, amelyek a kenési szinoviális folyadékban vannak. Amikor ezek a kapszulák gyulladnak, ez az úgynevezett bursitis. A burzitisz esetén az ízületek a kenéshiány miatt romlik. A ThePainClinic.org szerint a felszíni és a mély bursa gyulladása helyi fájdalmat okoz a trochanteres térségben, valamint fájdalmat sugároz a külső combon. A vezetés súlyosbíthatja a burzitist, ha állandó nyomás nehezedik a gyulladásos burzára. Gyakori pihentetés leáll, segíthet enyhíteni a fájdalmat.

Csípő és comb fájdalom a lemezekről

A kiáramló és gyulladt gerinclemezek csípő- és combfájdalmat okozhatnak. A Sciatica Klinika szerint a fájdalom csak akkor jön, ha ült vagy áll egy bizonyos helyzetben. A klinikai tapasztalatok azt mutatják, hogy ezek a pozíciók általában összefüggésben állnak a rossz testtartással, akár otthon, akár munka közben. Ha a gépet egész nap átengedi a fej, akkor rendszeresen emeljük ki a babát az autó hátulján vagy hosszú időn át vezetni.

Megkönnyebbülés

A csípő és a combfájdalom elkerülése vezetés közben olyan egyszerű lehet, mint a gyakori pihentetések rövid séták esetén. Állítsa be az ülést a helyes testtartáshoz, ügyeljen arra, hogy ne okozzon semmi nyomást a széken, mint pl. Zsíros pénztárca. Ha a fájdalom megmarad, vagy elviselhetetlenné válik, forduljon orvoshoz az állapota értékeléséhez.