Csípős orr

A pelyhes orrbőr kellemetlen és kínos lehet, de a legtöbb esetben ez a probléma nem komoly. A puha orrbőr könnyen kezelhető. Azonban néha vannak a mögöttes orvosi kérdések, amelyek a problémaért felelősek. A pikkelyes orra bőrének okainak megértése segítséget nyújt a megfelelő kezelési terv kiválasztásában.

Okoz

A száraz bőr kellemetlenséget okoz az orrán. A bőr téli hónapokban hajlamos a szárazságra, amikor a hőmérséklet és a páratartalom csökken. A beltéri melegítők tovább fokozhatják a bőr szárazságát, és hólyagosodást okozhatnak. Forró víz használata mosogatás közben, és durva szappan használatával az orr csípős is lehet. Ha lehetséges, kerülje a napsütést. A nap kiszáradhatja a bőrt, és veszélybe sodorhatja a napégést. Ha az orra megég, a bőr elpirul.

kezelések

A nyálkás bőr naponta hidratálható. Válasszon egy vastag hidratálót, mely érzékeny bőrre lett kifejlesztve. Ezen kívül használjon olyan kozmetikumokat, amelyek nedvességet tartalmaznak, hogy az orr nedves maradjon. A bőr nedvességtartalmának megőrzése segít megelőzni a jövőbeli pattanást. Gyengéd tisztítószert használjon naponta kétszer, hogy elhúzza az elhalt hámsejteket és pelyheket. Ha a bőr irritálódik, beszélje meg kezelőorvosával a hidrokortizon krém alkalmazását a gyulladás csökkentése és a bőr megnyugtatása érdekében. Próbálja meg nedves, meleg tömörítést alkalmazni az orrán az irritáció csökkentése érdekében.

szempontok

A párásító használata beltérben nedvességet kölcsönöz a levegőnek. Naponta cserélje ki a vizet a párásítóban, hogy megelőzze a baktériumok és gombák felhalmozódását.

tévhitek

Vannak, akik úgy gondolják, hogy a bőr súrolása keményen megakadályozza a szárazságot és a hámlást, de ez a mozgás irritálhatja a bőrt. Gyengéd mozdulatokkal tisztítsa meg az arcát, és finoman tapadjon az orr környékén.

figyelmeztetések

Beszéljen orvosával a pikkelyes orrbőrről. Néha ez a tünete egy mögöttes egészségügyi állapotnak. A kiszáradás száraz bőrre és orrpogácshoz vezethet. Legalább nyolc 8 uncia pohár vizet kell fogyasztania naponta. Szintén alkalmazzon legalább 30-as SPF-et a teljes arcára, beleértve az orrot is, hogy megelőzze az égést.