Csoportos rajz tevékenységek a tizenévesek számára

Fogjon meg egy vázlatkönyvet vagy újságpapír-lemezt és számos rajzeszközt, hogy felfedezhesse a szórakoztató csoportok rajzoló tevékenységeit a tinédzserrel és barátaival, vagy egy tinédzserek csoportjával, akik táborra, tanteremre, tanácsadásra vagy más csoportos tevékenységre gyűltek össze. A csoportos rajzoló tevékenységek segítenek megtörni a jeget, tanítani az együttműködést és ösztönözni a csapatmunkát.

Az emberek “Pictionary”

Az emberek “Pictionary” leginkább a tizenévesek csoportjával működik együtt, akik barátok vagy ismerősök. Hozzon létre két csoportot. Próbáld meg a legjobb barátokat tartani az ellenkező csapatokon, hogy több izgalmat alkosson a játék során. Adjon mindenkinek egy 3-5 cm-es indexkártyát, és kérje meg őket, hogy írjanak le három szórakoztató tényt magáról. Ezek a tények magukban foglalhatnak olyan dolgokat, mint a kedvenc ételek, a tevékenység vagy a vakáció helyszíne, vagy a legértékesebb birtok. Egyenként, egy csapat tag kiválaszt egy kártyát, majd rajzol egy képet, hogy bemutassa minden móka tény. A csapata megpróbálja kitalálni, ki az. Állítson be egy kitalálási határidőt, például egy percet. Ismételje meg a folyamatot mindaddig, amíg az összes kártyát ki nem húzta. A leginkább helyes válaszokkal rendelkező csapat nyer.

Jobb kéz, bal kéz

Bemutatkozzon egy érdekes csoportos rajzolódási kihívásnak azzal, hogy minden tiniet megkérdez, hogy felhívja a nem domináns kezét. Ez a konkrét rajzolási tevékenység minden egyes tiniért lelassít és koncentrál. Az agy másik része akkor használatos, amikor a nem domináns kéz kénytelen írni és létrehozni. Ez a különleges tevékenység kiválóan alkalmas a művészi / rajzi munkamenet előtt történő lazításra vagy a stressz feloldására. A rajzok gyermekesnek és nyersnek tűnnek, mint a domináns kéz felhasználásával. Készítsen egy játékot a tevékenységből, kérve a tizenéveseket, hogy rajzoljanak egy virágot, fát, spirál, botos ember vagy más egyszerű tárgyakat. Utasítsa meg a tizenéveseket, hogy húzzák meg ugyanazt az objektumot a domináns kézzel. Hasonlítsa össze a két rajzot, és beszélje meg a különbségeket.

Papír Ghost

Állítsa be a jeleneteket a “Papír Ghost” tinédzser rajzoló tevékenységének, mondván a tizenéveseknek, hogy valami szép mindenben, még egy ráncos papírban. A nagyon ráncos papírdarab olyan kísértetet tart, amit csak találnak. Kérje meg a tizenéveseket, hogy vigyék fel egy papírdarabot, szorítsák fel szorosan, majd simítsák simára. Ezután kérje meg a tizenéveseket, hogy nézzék meg a ráncokat. Néhány ráncos vonal olyan tárgyakat hoz létre, mint az arc, a virág, a hajó, a repülőgép, a ház és így tovább. Kérje meg a tizenéveseket, hogy vonalat húzzanak rajta egy ceruzával. Ossza meg megállapításait 10 perc elteltével.

Blind Drawing

A “Blind Drawing” csoportmunka és problémamegoldás a csoportok együttműködésén alapul, amikor egy rajzot vagy objektumot rajzol. Ossza meg a tizenéveseket három csoportba. A csoport egyik tagja hozzárendelése fiókhoz, beszédhez és megtekintőhöz. A Fiók felhívja a figyelmet. A hátuk a nézőhöz tartozik, és nem beszélhetnek. A beszéd azt írja le, amit a Megtekintő a fiókba mond. A Viewer az egyetlen, aki látja az előzetesen rajzolt alakot vagy objektumot, és csak a nem verbális kommunikációval írja le a rajzot a Talker-nek. Adja meg a csoportoknak 15 percet a rajzuk befejezéséhez. Hasonlítsa össze a rajzokat, majd beszéljen a befejezett csapatmunkáról.