Édesköménymagok és gyomorégés

Édeskömény egy durva, évelő növény, amely akár három láb magas is. Finom, tollas levelekkel rendelkezik, és kicsi, sárga virágokat hoz létre. Bennszülött Európában és a Földközi-tengeren. A történelem során az édesköményt számos emésztőrendszeri betegség kezelésére használják, mint például emésztési zavar, gyomorégés, székrekedés, flatulencia és puffadás. Kérjük, forduljon orvosához, mielőtt otthon bármilyen gyógynövényes gyógyszert megpróbálna.

Az édeskömény hosszú történelemmel rendelkezik az ízesítésére és a gyógyászati ​​felhasználásra. A botanika szerint a korai feljegyzések azt mutatják, hogy az édesköményt a rómaiak termesztették, és a gonosz hatásokat elhárították. Azt is használták, hogy szezonban halat. Az ókori görögök úgy vélték, hogy bátorságot és erőt adhat, és hosszú és egészséges életet élhet. Napjainkban sok növényi orvos javasolja édesköményt az emésztési zavarok, például a gyomorégés kezelésére.

A gyomorégés olyan emésztési rendellenesség, amely kellemetlen érzést és égő érzést okoz a mellkasban étkezés után. A MayoClinic.com szerint a gyomorégés akkor következik be, amikor a nyelőcső-záróizmája – az izomtömeg alján található kis izomszövet – lehetővé teszi a folyékony táplálékot, hogy visszatérjen a nyelőcsőből a gyomorból, ami a gyomorsav visszaáramlását okozza.

A 2000-es gyógynövények szerint az édeskömény számos aktív összetevőt tartalmaz. Ez az illóolaj, amely a fenchonból, transzanetolból, limonénből és a-pinénből áll, amelyről úgy vélik, hogy felelős a gyomor nyugtató hatásáért a gyomor és az emésztőrendszeri rendellenességek megelőzéséért. Az extrahált olaj ugyanolyan hatásos, mint a növényi magvak.

Az állattenyésztő karmináló hatása azt jelenti, hogy képes az emésztőrendszert elnyomni és csökkenteni a savakat és a gyulladást, valamint a gázt és a puffadást. Az étkezés után rághatja az édesköménymagot, hogy segítse az emésztést és megelőzze a gyomorégést. Az édeskömény folyékony kivonatban vagy tinktúrában is kapható. A Vitamin Stuff szerint az ajánlott adag 1 tk. A tinktúra naponta háromszor, vagy 1/2 ts. Napi folyékony kivonat.

A 2000-es gyógynövények szerint az édeskömény az alábbi mellékhatásokat okozhatja: kontakt dermatitis, csalánkiütés, foto-dermatitis, hányinger, hányás és tüdőödéma. A terhes és szoptató nők nem fogyasztanak nagy mennyiségű édesköményt étrendjükben. A cukorbetegeknél kerülniük kell az édeskömény szirupokat a magas cukortartalmuk miatt. Kérjen tanácsot orvosától, mielőtt gyógynövény kiegészítést kapna.

Történelem

Gyomorégés

Jelentőség

Funkció

Figyelem