Egészséges választás, szemben az okosakkal és a sovány konyhával

A fagyasztott előételek gyors és egyszerű étkezési megoldás. Olyan fajtákban jönnek, amelyek képesek kielégíteni az étkezési vágyat és az egyéni vagy családi igényeket kielégítő adagméretet. A táplálkozási tartalom a márkanévtől és az élelmiszer típusától függ. Akár desszerteket, ételeket vagy rágcsálnivalókat választanak, oktassátok magatokat az egyes ételeinek élelmiszer-címkéjén, hogy meghatározhassák, melyik az egészségesebb lehetőség.

Amikor elolvassa a termék címkéjét, néhány fontos elem van. Ellenőrizze a kiszolgáló méretét és a tápanyag mennyiségét. Általában az egyéni fagyasztott étkezés kiszolgáló mérete az egész étkeztetés. Ha csomagonként több adag van, szaporodjon meg a tápanyag mennyiségét, hány adagot kap a teljes táplálkozási értékért. Az élelmiszer-címke második részében fordítsanak nagy figyelmet a nátriumszintre. Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma a napi 2300 mg / napnál megengedhető felső határértéket állapított meg. Néhány fagyasztott étel tartalmazza a napi nátriumot tartalmazó adag nagy részét. Végül ellenőrizze az összetevők listáját. Általános jellegzetességként, ha nem tudja kimondani az összetevőt, valószínűleg nem a legjobb az Ön számára. Ha a “hidrogénezett” vagy “részlegesen hidrogénezett” kifejezés bármilyen típusú olajat megelõz, akkor a termékben transz-zsírt jelent. Hasonlítsa össze a táplálkozási információkat három hasonló termékkel.

A kiszolgáló mérete egy étkezés. A kiszolgáláshoz 230 kalória, 45 kalória tartozik a zsírból. 5 gramm teljes zsír, 2 gramm telített zsír. A koleszterin-tartalom 25 mg, a nátrium 490 mg és 340 mg kálium. 29 gramm teljes szénhidrát, 4 gramm étkezési rost és 16 gramm fehérje van. Az összetevőket főzött teljes kiőrlésű tészta, csirke szelet, víz, brokkoli, pirospaprika, kukoricakeményítő, vaj, romano sajt, tengeri só, fokhagymás püré, fűszerek és fokhagymapor.

A kiszolgáló mérete egy étkezés. Étkezésenként 220 kalóriát, 40 kalóriát tartalmaz a zsír. A teljes zsír mennyisége 4,5 gramm és 1,5 gramm telített zsír. 25 mg koleszterin, 610 mg nátrium és 600 mg kálium. A teljes szénhidrát mennyisége 29 gramm, 5 gramm étkezési rost és 5 gramm cukor. A fehérjetartalom 19 gramm. Az összetevők listája fehérített búzacsíra, fehér húsos csirke, sovány tej, spárga, brokkoli, paradicsom, és 2 százalék vagy annál kevesebb tengeri só, enzim módosított parmezán, Asiago sajt, parmezán sajt, só, pörkölt fokhagyma, módosított Kukoricakeményítő, szójaolaj, fehérített búzaliszt, bazsalikom, fokhagymás pürék, cukor, autolízizált élesztőkivonat, fűszerezés, kálium-klorid, savó, tejsav, kalcium-laktát és fűszer.

A kiszolgáló mérete egy étkezés. Étkezésenként 250 kalóriát, 35 kalóriát tartalmaz a zsír. A teljes zsírtartalom 4 gramm, 2 gramm telített zsír. 5 mg koleszterin és 610 mg nátrium van. (A kálium nincs felsorolva.) A teljes szénhidráttartalom 41 gramm, 4 gramm étkezési rost és 4 gramm cukor. A fehérjetartalom 11 gramm. A fő összetevők főzött dúsított makaróni termék, Alfredo szósz, brokkoli, sárgarépa, piros paprika, víz és karragenán. A főtt makaróni és az Alfredo mártás hosszú listája annak, hogy mit készítettek, beleértve a rövidítést, a kukorica szirup szilárd és a fermentált búzaproteint.

Az élelmiszercímke

Egészséges választás csirke Romano Fresco

Lean Cuisine Grillezett csirke Primavera

Smart Ones Tészta Primavera