Eukaliptusz mézes kezelés a szürkehályoghoz

A szeme alatt lencséje van, amely fényt irányít a szeme hátuljára. Ahogy öregszel, a lencsék fehérjei összezsugorodhatnak, így a lencse felhős lesz, ami kataraktának nevezhető. Ez fokozatosan megtörténik, gyakran sok éven át, mielőtt látásváltozásokat észlel. Az elveszett látás helyreállítása érdekében néhányan a táplálkozás felé fordulnak. Azonban a tápanyagok és az egyedi élelmiszerek, mint például az eukaliptusz méz, nem kezelik vagy visszafordítják a szürkehályogokat.

A méz természetes édesítőszer, amely különböző tápanyagokat, például C-vitamint, kalciumot és káliumot tartalmaz. Ezek a tápanyagok fontos szerepet játszanak az egészséges étrendben, de nem kezelik vagy visszafordítják a szürkehályog kialakulását. Az eukaliptusz méz olyan méz, amely eukaliptusz olajat ad hozzá ízhez. Vannak, akik ezt az olajat olyan körülményekre használják, mint a fertőzések, de az eukaliptusznak nincs semmilyen ismert előnye a szürkehályog kezelésében. Valójában nagy mennyiségű eukaliptuszolaj toxikus hatást fejthet ki, ezért minden eukaliptusz készítményt óvatosan kell alkalmazni, és csak orvosának gondozása mellett.

A szürkehályog kezelésének egyetlen ismert módja a műtét. E folyamat során egy szemgyógyász eltávolítja a zavaros lencsét, és ezt tiszta, mesterséges objektívvel helyettesítheti. A műtét csak néhány percet vesz igénybe, de orvosa egy óráig marad a műtőközpontban, hogy ne legyen semmilyen mellékhatása a műtéttől vagy a gyógyszerektől. Kezelőorvosa a gyógyulási folyamat során nyomon követési látogatásokat tervez, hogy biztosítsa a gyógyulási folyamatot, és szemcseppeket kell alkalmazni a fertőzés megelőzése és a gyógyítás támogatása érdekében. Ezen eljárás után a legtöbb embernek jó látásmódja van.

Az eukaliptusz által infúzált méz nem kezeli a szürkehályogokat, de a mézben található C-vitamin segíthet lassítani a szürkehályog növekedésének előrehaladását. A C-vitamin antioxidáns, és az antioxidánsok segíthetnek megelőzni a természetes lencse alkotó sejtek károsodását. A méz egyedül nem biztosíthatja a szükséges táplálkozást a megelőzés érdekében, ezért lehet, hogy megvizsgálja a C-vitamin további táplálékforrásait és más hasznos tápanyagokat, például az E-vitamint, a luteint és a zeaxantint. Egyéb C-vitamin-tartalmú ételeket tartalmaz narancs, papaya, eper és zöldpaprika. Az E-vitamin élelmiszerek magukban foglalják a legtöbb magot és diót, mint például a napraforgómag és a mandula. Az antioxidáns pigmentek lutein és zeaxantin gyakran kísérik egymást. A táplálékban gazdag ételek közé tartoznak a kelkáposzta, a spenót és a karalábé.

Beszéljen orvosával a táplálkozás szerepéről a szürkehályog megelőzésében. Segíthet abban, hogy készítsen egy étrendet, amely hasznot fog nyújtani a szemének és általános egészségi állapotának. Segít abban is, hogy meghatározza, hogy mennyi tápanyagot igényel minden nap. Ha úgy dönt, hogy eukaliptusz mézet használ, beszélje meg kezelőorvosával az eukaliptuszolaj mellékhatásairól annak megállapításához, hogy ez a megfelelő méz az általános egészségi állapotáért.

Hatások

Szürkehályog kezelés

Megelőzés

szempontok