Fáradtság és futók

Nem számít, mennyire vagy kondicionált vagy mennyi ideig voltál futó, senki, aki fut, nem tartja az alkalmi fáradtságot. A fáradtság, a szervezet normális reakciója a fizikai erőfeszítésre, elfogadott eleme minden tartós sportnak. A futóknak, különösen a versenyzőknek meg kell érteniük a fáradtság okait, hogyan kell legyőzni őket, és amikor ez a jel, hogy visszavonuljanak, ha a legjobb lábukat vagy lábukat szeretnék felvenni.

A fáradtság típusai

A futók között két fő fáradtság létezik: az anyagcsere fáradása és a fáradtság fáradtsága. A metabolikus fáradtság kemény, anaerob erőfeszítések, például sprintek és intervallumképzés után következik be, és az oxigénhiány és az izmok savas felhalmozódásának eredménye. A kiáradás fáradtsága hosszú futás után következik be, amikor az izmok elkezdenek elfogyni az üzemanyagból, és az idegrendszer elhasználódik. A sprinterek valószínűleg metabolikus fáradtságot tapasztalnak, azonban a fáradtság sokkal gyakoribb a távolsági futók és az átlagos emberek számára, akik a fitnessre futnak.

Befolyásolja a futást

A fáradtság mögött folytatva a kapcsolódó kockázatokkal jár. Amikor az izmok elkezdenek fáradni, a futó mechanikusok gyakran változnak. Általában a futók lassítják ütemüket és növelik a lépéshosszat, amikor közel vagy a közelséghez közelítenek, ami csökkenti a gazdaságot, és tovább erősíti a fáradtságot. A járás egyéb változásai, mint például a megnövekedett gerjesztés vagy lábérülés, sérüléshez vezethetnek. Sőt, a fáradtság mögötti futás szörnyen érezhető.

Amikor a fáradtság túlzott

Ha folyamatosan továbbhaladsz a fáradtság mögött, akkor valószínűleg flörtöltél egy túlképzési sérüléssel. Nem csak a túlképzés drasztikusan csökkenti a teljesítményt, növeli az ingerlékenységet, és önt is károsítja, de teljesen elszivárog a mulatságból. Ne feledje, hogy nem kell kemény vagy hosszú mindennapos futni, hogy jobb futó legyen. Valójában a pihenés és a gyógyulási napok is segítenek a testednek a sérült szövetek javításában, így a következő edzés még erősebb lesz.

Tüzelés Vissza

Ha egy versenyen és fáradtságos találatok közepén vagy, nem valószínű, hogy újra megállsz, mielőtt újraindulna – tehát fontos megérteni, hogyan kell megállítani a fáradtságot, mielőtt elkezdődik. Feltéve, hogy nem túlzsúfolt, és a fáradtság, amit tapasztal, normális fárasztó fáradtság, néhány dolog segíthet fenntartani a feszültséget. Először győződjön meg róla, hogy legalább nyolc órát pihenjen minden este, és tartalmazza a gyógyulási napokat a képzési rutin. Az ivóvíz előtt, alatt és után elegendő mennyiségű vizet kell itatni, hogy megfelelően hidratálhasson, tápláló ételeket, például teljes kiőrlésű szénhidrátokat, friss termékeket és sovány fehérjeforrásokat táplálhasson. A több mint egy óra hosszat tartó futásnál fontolja meg szénhidrát ital fogyasztását, vagy energiafogyasztást vagy közbülső energiát fogyaszt, hogy feltöltse energiatárolóit.