Fokhagymát a hpv számára

A humán papillomavírus vagy a HPV a vezető szexuális úton terjedő fertőzés az Egyesült Államokban, a Centers for Disease Control és Prevention szerint. A vírus több mint 40 fajtája befolyásolhatja a férfi és a női genitális területeket, ami nemi szervi szemölcsökhez vezet. Az emberi papillomavírus gyakori vagy herpeszes szemölcsöket is okoz, amelyek a kezedben, térdben vagy lábban találhatók. Bár a fokhagyma segíthet a szemölcsök kezelésében, még mindig konzultáljon orvosával.

Tünetek

Az emberi papillomavírus a fertőzött bőrre jutó sejteket abnormálisvá teszi, ami szemölcsöket hoz létre. A közös szemölcsök sima, apró és hússzínűek, de durvábbak és kb. Klaszterekben is jelen lehetnek. A genitális szemölcsök elkezdenek apróak, és kialakulnak, mint a közös szemölcsök. A növényi szemölcsök fájdalmas, lapos, durva kalluszszerűek, közepén egy kis fekete ponttal.

A fokhagyma előnyei

Bár a HPV-nek nincs olyan kezelése, ami a szemölcsöket okozza, a szemölcsökre jogorvoslatok vannak. Az egyik természetes gyógymód egy nyers fokhagyma. A fokhagyma antivirális tulajdonságokkal rendelkezik, és megakadályozza, hogy a vírussal fertőzött sejteket megszorozzák James A. Duke szerint, botanikusként és a “Green Pharmacy Guide to Healthy Foods” szerzője szerint. A friss fokhagymás szegfűszeget kis mennyiségű olívaolajjal A szemölcs és a környező bőr. Helyezzen egy kötést a fokhagymára, hogy megtartsa a helyén. Előfordulhat, hogy a buborék megjelenik, de a keveréket addig alkalmazza, amíg a szemölcs el nem tűnik. Ha a fokhagyma nem hatékony, az orvos fagyasztást, lézeres terápiát vagy elektrosebészetet is használhat, más néven “égő”, a szemölcs eltávolítására.

Megelőzés

Figyelembe véve, hogy nincs HPV gyógymód, a megelőzés különösen fontos. A szemölcsök közvetlenül érintkeznek. A vakcina – Humán papillomavírus Quadrivalent (6., 11., 16. és 18. típus) vakcina, rekombináns vagy Gardasil – megakadályozhatja a legtöbb genitális szemölcset, és 11 és 12 év közötti nők és 13 és 26 év közötti nők számára kell alkalmazni. A 9. és 26. életévüket betöltött férfiak a vakcinát a legtöbb genitális szemölcstől is védhetik. Az óvszer viselése minden szexuális találkozás során védelmet nyújt a nemi szervek szemölcsök ellen is, de nem más, mint a testeken. A nem fertőzött partner monogámával való kezelése csökkenti a kockázatot.

szempontok

A szemölcsök elterjedhetnek a test egyik részéről a másikra, és kb. Hat-24 hónapon belül bármilyen kezelés nélkül eltűnhetnek. Azonban a szemölcsök gyakran újra megjelennek. Ne pánikoljon és ne feltételezze, hogy a szemölcsök rákot okoznak. A Betegségmegelőzési és Megelőzési Központok szerint a HPV okozta szemölcsök típusai nem azonosak a rákos megbetegedésekkel, és nincs mód arra, hogy előre jelezzék, ki fog folytatni a rák kialakulását vagy más egészségügyi problémákat a HPV fertőzés után.