Forró kádak és hátfájás

Több ezer éve, az ókori görögök, oroszok és japánok számára változatos kultúrákban a forró fürdőt használják a fájdalom csökkentésére, a véráramlásra és a vérkeringésre, valamint a pihenésre. A hátfájás szenvedők számára a forró kád egyike lehet a megkönnyebbülés fájdalmának, kellemetlen érzékenységének és merevségének. De lehet, hogy vajon érdemes-e ezer dollárt költeni egy forró kád rendszerre a hátfájás megkönnyebbüléséhez.

Okoz

Az amerikaiak évente több mint 50 milliárd dollárt bontanak ki a hátfájás ellen, az Országos Egészségügyi Intézmények szerint a hátfájásról. A hátfájás a leggyakoribb oka a kihagyott munkanapoknak és a fogyatékossági igényeknek. A duzzadt lemez, az iszlám, az akut sérülés vagy az oszteoporózis mind fájdalmat okozhat a gerincvelőben.

Hasznos hő

Az orvosok fizikai terápiát, gyógyszereket, ultrahangot és egyéb kezeléseket írnak elő, amikor a hátfájás sztrájkol. De a legfontosabb kezelések közül kettő a jég és a hő. Az NIH szerint a jeget 48-72 órára kell használni, akkor a betegek hőkezelésre is képesek mozogni, bár a hőcserélők és forrócsomagok hatásosak, a forró kád vagy fürdõ hatékonyan hat a nagy területre A testnek. A hő a pihentető izmok hatására csökkenti az izomgörcsöket, továbbá megnöveli az ereket, növeli a véráramlást és elősegíti a gyógyulást a sérült szövetekben. Az Országos Arthritis és Csont- és izomrendszer, valamint a Betegségek Országos Intézete szerint a hő “megváltoztatja a fájdalomérzetet” – más szavakkal, jónak érzi magát, és nagyon megnehezíti az akut vagy krónikus hátfájást.

Marketing Egészség

A Hot Tub-gyártók biztosan értékesítik termékeiket közvetlenül a hátfájás szenvedőknek: Az olimpiai Hot Tub Co. például a British Journal of Rheumatology-ban megjelent tanulmányokat idézi, amelyek kimutatták, hogy a fürdőterápiával kezelt betegek javulást mutatnak a mobilitástól a csökkent fájdalomig , Mint a gyógyszerekkel kezelt betegek csoportja: A vállalat arra is ösztönzi az ügyfeleket, hogy kapjanak orvosi rendelvényt egy forró kádra, egyes államok orvosi feljegyzésekkel megszüntetik az eladási adót a forró kádban.

Jellemzők

Ha egy hidroterápiás kádat vásárol, a Hot Tub Guide azt javasolja, hogy alaposan megvizsgálja a következő jellemzőket: sugárhajtású, ülések, szivattyúk és víznyomás, valamint fűtésszabályozók: keressen olyan fúvókat, amelyek közvetlenül a hátra helyezhetők, Különösen a fájdalmas területet. Választhat a legkülönfélébb jet típusok közül is, olyan masszázs-fúvókákból, amelyek előre-hátra mozognak olyan örvénykamrákba, amelyek a víznyomást koncentrált területen koncentrálják. A formázható műanyag héjakkal a jet-pozíció rendkívül testre szabható a mai kádakban. A modern üvegszálas kagylók messze túlmutatnak a régi stílusú pad üléseken. A kórházi vevők, akik hátfájás-mentességet keresnek, nappali stílusú üléseket kereshetnek, teljes mélyedéssel és fúvókákkal, amelyek közvetlenül a hát alsó részén helyezkednek el.

óvintézkedések

A pezsgőfürdő hidroterápiája az egyik módja annak, hogy ne csak a hátfájást és más sérüléseket kezeljük és enyhítsük, hanem növeljük a vérkeringést, csökkentsük a stresszt és előmozdítsuk a pihenést. Azonban a forró kád felhasználóinak szem előtt kell tartaniuk néhány egyszerű óvintézkedést: Ne használjon forró kádat semmilyen orvosi állapotra anélkül, hogy orvoshoz fordulna. Ne használjon forró kádat, ha olyan gyógyszereket szed, amelyek álmosságot vagy álmosságot okozhatnak. Végül ne lépje túl a gyártó által ajánlott határidőt vagy hőmérsékletet. A néhány egyszerű szabály követésével a hátfájás megkönnyebbülése csak átáztató lehet.