Gaba vs kava kava

A gamma-amino-vajsav vagy a GABA egy aminosav, amely elengedhetetlen az agy anyagcseréjében és segít a megfelelő agyműködésben. A szervezetben a glutaminsav aminosavból származik. A Kava kava nem aminosav, és nem a testben. Ez egy gyógynövény, amelyet a Hawaii-szigetekről származó Piper methysticum növényből nyernek. Mind a GABA, mind a kava kava étrendkiegészítőként kerül értékesítésre, és számos egészségmegőrző célra használják őket. Mindkét kiegészítés mellékhatásokat okozhat, és kölcsönhatásba léphet bizonyos gyógyszerekkel, és beszélnie kell az egészségügyi szakemberrel, mielőtt kiegészítené a GABA-val vagy a Kava Kávával.

A GABA termelését bátoríthatjuk olyan élelmiszerek, mint a hal, búzakorpa és mandula fogyasztásával, amelyek a GABA prekurzor glutaminsavban magasak. A neurotranszmitterek olyan vegyi anyagok, amelyek az idegi jeleket továbbítják a szervezetben, és szerepet játszanak a hangulatának szabályozásában, és a GABA neurotranszmitterként működik. A GABA fő funkciója a neuronok aktivitásának csökkentése az agyban és az idegsejtek gátlása a túlzott tüzelésből. Emiatt a GABA-kiegészítők gyakran a szorongás enyhítésére, a relaxáció elősegítésére és a figyelemhiány-hiperaktivitási rendellenesség kezelésére irányulnak.

A GABA a hangulatot emeli, enyhíti a premenstruációs szindrómát és enyhíti a fájdalmat. Ezenkívül a GABA-t olyan sportolók és emberek használják, akik egészséges testtömeget akarnak szerezni. Azt állítják, hogy elősegíti az izomnövekedést, zsírt éget, javítja a testmozgást és növeli a sovány testtömeget. A “Natural Medicines Comprehensive Database” azonban figyelmeztet arra, hogy a GABA hatékonyságáról nem áll rendelkezésre elegendő megbízható információ.

A Kava Kava évszázadokon át gyógyászati ​​szempontból gyógynövény. A GABA önmagában is neurotranszmitter, míg a kava kava fogyasztása megváltoztatja a neurotranszmitterek szintjét az agyadban. A kava kava fő hatóanyaga a kavalaktonok. A Memorial Sloan Kettering Cancer Center szerint a kava kava-ban található kavalaktonok megváltoztatják az agyában a dopamin és a szerotonin neurotranszmitterek szintjét, amelyek két vegyi anyag, amelyek elősegítik a boldog hangulatot és az öröm érzéseit. Mint ilyen, a kava kávét a népgyógyászatban természetes antidepresszánsként használják, azonban az MSKCC figyelmeztet arra, hogy további kutatásokra van szükség a kava kava hatékonyságának megerősítésére a depresszió kezelésére.

Hasonlóan a GABA-hoz, a kava kava az alternatív gyógyászatban fájdalomcsillapító, a szorongás és a stressz csökkentése, a mentális és fizikai relaxáció elősegítése, a figyelemhiányos hiperaktivitási zavar kezelésére és a megelőző menstruáció csökkentésére. Segít a húgyúti fertőzések, az ödéma, az epilepszia, a pszichózis, a fejfájás, a krónikus fáradtság szindróma, a gyakori hideg és egyéb légúti fertőzések, a tuberkulózis, a húgyhólyagrák és a vénás betegségek kezelésére. Bár az előzetes vizsgálatok azt mutatják, hogy a GABA hasznos a szorongás kezelésében, az állítólagos felhasználás többi része elsősorban anekdotikus jelentéseken alapul, nem pedig tudományos bizonyítékként.

GABA információk

A GABA felhasználja

Kava Kava Információ

Kava Kava használata