Gasztritisz diéta nexiumhoz

A gyomorpanasz gyulladása a gyomor bélésének gyulladása. A gasztritisz lehet vagy krónikus vagy akut. A gyomorhurutot elsősorban a helicobacter pylori fertőzés okozza, amely a Maryland Egyetem Orvosi Központja szerint ugyanazt a baktériumot okozza, amely gyomorfekélyt okoz. A gastritist az alkohollal való visszaélés, a nem szteroid gyulladáscsökkentők hosszú távú alkalmazása, a maró hatású anyagok és az autoimmun betegségek lenyelése okozhatja. A gasztritist Nexium alkalmazásával kezelhetjük. A gastritis kezelésben részesülő betegeknek bizonyos ételeket kell fogyasztaniuk.

Gastritis és Nexium

A Nexium, más néven ezomeprazol protonpumpa-gátló, amely elnyomja a gyomorsav termelését, ami a Purplepill.com szerint segít a gasztritisz gyógyításában. A Nexium a Maryland Egyetem Orvosi Központja szerint segít a gastritis tüneteinek kezelésében, mint például emésztési zavar és gyomorégés kezelésében. A helicobacter pylori baktérium által okozott gastritisben szenvedő betegeket rendszerint Nexium és két antibiotikum írja elő.

Gastritis Diet

Azok a betegek, akik a Nexiumot a gastritis kezelésére használják, felgyorsíthatják a gyomor gyógyulását a fehérje-gazdag ételek fogyasztásával. A magas fehérjetartalmú élelmiszerek javítják a gyulladásos szöveteket. A betegeknek gondoskodniuk kell az alacsony zsírtartalmú fehérjék fogyasztásáról, mint például a nyers baromfi, a sovány hús, a bab és a hal. A magas zsírtartalmú fehérje irritálja a gyomrot. Gyümölcsök és zöldségek is szerepelnek a gyomorhurut étrendben. Az alacsony savas gyümölcsök és zöldségek flavonoidokat és antioxidánsokat tartalmaznak, amelyek gátolják a helicobacter pylori növekedését a University of Maryland Medical Center szerint.

Elkerülendő ételek

A gastritisben szenvedő betegeknek kerülniük kell az olyan ételeket, amelyek irritálják a gyomor bélését. Ilyenek például a paradicsom, a paradicsom alapú termékek, a fűszeres ételek, a csokoládé, a borsmenta, a fűszeres, az alkohol és a koffein italok. A koffein növeli a gyomorsav termelését, ami további ingerlést okoz a gyomorban.

Nexium adagolás

A Nexium kapszulát étkezés előtt egy órával naponta egyszer kell bevenni. A Nexiumot naponta egyszer kell bevenni, a Purplepill.com szerint. A kapszulát egészben kell lenyelni, rágás vagy zúzás nélkül. A Nexium kapszulákat kinyithatjuk, és a pelleteket almamártásba öntjük, és a lenyeléssel járó betegeknek adjuk be.