Ginkgo biloba és john sörét

A Gingko biloba és a St. John’s wort két általánosan elérhető gyógynövény-kiegészítő. Használhatja a ginkgo biloba-t a memória javítására vagy olyan betegségek kezelésére, mint a demencia és a lábfájdalom a csökkent véráramlás miatt. Használhat St. John’s wort olyan betegségek kezelésére, mint az enyhe vagy mérsékelt depresszió.

Gingko Biloba

A Gingko biloba, amelyet gingko néven is neveznek, a gingkofa leveleiből származik, a Maryland Medical Center (UMMC) szerint. Kétféle antioxidánst, terpenoidot és flavonoidot tartalmaz, amelyek képesek semlegesíteni vagy csökkenteni a szervezetben lévő káros részecskéknek a szabadgyökök által okozott hatásait. Pontosabban, a terpenoidok javíthatják véráramlását, míg a flavonoidok megvédhetik az ereket, az idegeket, a retinákat és a szívüket.

Orbáncfű

A St. John’s wort a National Center for Complementary and Alternative Medicine (NCCAM) szerint a Hypericum perforatum növényfajból származó kivonat. Számos potenciális hatóanyagot tartalmaz, mint például a vegyületek hiperforin és hypericin. Miközben az orvosok nem értik meg teljes mértékben, hogy miként érik el a St. John’s wort, úgy hiszik, hogy csökkentheti szervezetének bizonyos fehérje mennyiségét az immunfunkcióval kapcsolatban, vagy alternatív módon megakadályozhatja az agyában levő vegyi anyag normális újrafelszívódását.

Gingko Biloba használata

Ha Alzheimer-kórban szenved, a gingko biloba javíthatja a mentális funkciók különböző területeit, beleértve a memóriát, a gondolkodást és a tanulást, az UMMC jelentéseket. Javíthatja a mindennapi életképességét és a társas interakciókat, valamint csökkentheti a demencia okozta depresszió bármely tünetét. A gingko használatából származó további egészségügyi feltételek közé tartozik a fájdalmas vérnyomáscsökkenés a lábakban, a glaukóma és a retinák betegsége, melyet makuláris degenerációnak neveznek. Legyen tudatában annak, hogy a gingko nem segít megelőzni a normális korral összefüggő visszaeséseket a memóriában.

St. John’s Wort használ

Használhatja a St. John’s wort az enyhe és mérsékelt depresszió kezelésére, az Orvosi Nemzeti Orvostani Könyvtár Medline Plus szerint. Bizonyos esetekben olyan kezelési előnyökkel járhat, amelyek megegyeznek a standard triciklikus antidepresszánsok használatából nyert előnyökkel. Hasonló előnyökkel járhat, mint a szelektív szerotonin újrafelvétel-gátlóknak vagy SSRI-knek nevezett gyógyszerek egy másik csoportja. Azonban, ha súlyos depresszió tünetei vannak, a St. John’s wort nem biztos, hogy hatékony kezelést nyújt, jegyzi meg az NCCAM. A jelenlegi bizonyítékok nem támogatják a 18 évesnél fiatalabb gyermekek depressziójának kezelésére szolgáló St. John’s wort használatát.

Gingko Biloba Megfontolások

A gingko biloba lehetséges mellékhatásai közé tartozik a fejfájás, a gyomor-bél rendellenesség, a szédülés és a bőrreakciók, az UMMC szerint. A gingko-használat növelheti a belső vérzés kockázatát is, bár a bizonyítékok itt nem egyértelműek. Az orvoshoz forduljon, mielőtt bizonyos gyógyszereket, például a vérnyomáscsökkentő gyógyszereket, az antidepresszánsokat, az inzulint, az antikonvulzívokat, a vérhígítót és a ciklosporint kombinálva használ.

A St. John’s wort lehetséges mellékhatásai közé tartozik az émelygés, hasmenés, fáradtság, szédülés és fokozott fényérzékenység. Beszélje meg kezelőorvosával, mielőtt a St. John’s sertést kombinálná olyan gyógyszerekkel, mint a fogamzásgátló tabletták, antidepresszánsok, vérhígítók, ciklosporin, digoxin és bizonyos gyógyszerek a rák kezelésére és a HIV-vírus szabályozására.

St. John’s Wort szempontok