Golfkesztyűk az ízületi gyulladáshoz

A golfozók nagyon versenyképesek, és a legtöbb játékos nem fogja hagyni, hogy a sérülések vagy az orvosi feltételek megakadályozzák őket abban, hogy a lehető legjobban játszanak. A kezek ízületi gyulladása nem különbözik, hiszen a modern technológia és a golf társaságok kutatása és fejlesztése több innovatív megoldást is lehetővé tette a piacra lépéshez. Az ízületi gyulázóknak néhány lehetőségük van a golfkesztyűkre.

Évtizedek óta speciális golfkesztyűk az ízületi gyulladások számára a golf puristák közötti ellentmondás egyik pontját jelentik, mivel azok a jellemzők miatt hatékonyak a fájdalmakban szenvedők számára. Az ízületi gyulladás első kesztyűmintája sokkal vastagabb volt a normálnál, ami a játék belsejében azt hitte, hogy természetellenes előnyt teremtett. Az USGA azonban a 2000-es évek végén támogatta ezt az álláspontot, és az ízületi gyulladás elleni golfkesztyűk törvényesnek bizonyultak a Golf szabályai szerint.

A 2010-es Golf Digest Hot List szerint a Bionic Golf Equipment Company gyártja a játék vezető arthritis golfkesztyűjét. A Bionic azt állítja, hogy ő az egyetlen golf kesztyű, amelyet egy vezető ortopéd kézi sebész tervezett, és mindkét kezében van modellek a játék során a fájdalom és a nyomás enyhítésére. Háromszoros kitöltési sorok vannak a kezelőnyomás pontokban, és a kesztyűhossz lefelé nyúlik, hogy a csuklóját lefedje és további támogatást nyújtson.

A Golf Associates által végzett független tesztek szerint a Bionic jelentősen csökkentette a fájdalmat az ízületi gyulladók között. Ergonómiai kialakítás van ezek között a kesztyűkben, amelyek növelik a markolat nyomását és erősségét, ami a sportban olyan igényes, mint a golf. Az ízületi gyulladással rendelkezők számára a fáradtság már korán is beállítható, ami kellemetlen lendületet és gyenge alapokat eredményez. A golfkesztyűk az ízületi gyulladáshoz segítenek megakadályozni a fáradtságot, így ezek a golfozók a lehető legjobban végezhetik el magukat.

A LeviTee golf kesztyű egy másik ajánlat, melynek célja, hogy csökkentse a kezek stresszét a golfklub lendületében. Az ujjak és a tenyér vastag betétje helyett a LeviTee kesztyű vastag betétet helyez az ujjak közé, hogy további támogatást nyújtson a klub megragadása és lengése közben. A LeviTee kesztyű azonban 2011 januárjától az USGA nem engedélyezte a verseny játékát. Sok arthritikus golfozó használta ezt a kesztyűt a szabadidős játékban, mint a megkönnyebbülés.

Áttekintés

Bionic golf kesztyű

Bionicról többet

LeviTee kesztyű