Görög saláta öltözött táplálkozási tények

A görög ízesítés a saláták közös fűszere, és gyakran csirke és egyéb húsok marinádájaként használják. Az online recept adatbázis AllRecipes.com szerint a görög öltözködés tipikusan olívaolajból, ecetből és fűszerezésből áll, mint például az oregán, a bors, a só és a fokhagyma. Az egyes összetevők mennyiségétől függően a pontos táplálkozási tények változhatnak, ezért lehetőség szerint ellenőrizze a tápanyagcímkéket.

Kalória tartalom

A MyFitnessPal online élelmiszer-adatbázisból származó táplálkozási adatok szerint egy görög salátaönként egy adag vagy két evőkanál 170 kalóriát tartalmaz. Ha naponta 2 000 kalóriát vesz igénybe, akkor egy adag görög salátaöntet a napi ajánlott kalóriatartalmának 8,5 százalékát teszi ki. A szükséges kalória mennyisége a tevékenység szintjén alapul. Például a Mayo Clinic azt jelzi, hogy egy órányi síelés elegendő lenne a görög öltözködés két adagjának égetéséhez.

Zsírtartalom

Az olívaolaj miatt a görög öltözet elsődleges tápanyaga kövér. A MyFitnessPal megjegyzi, hogy két evőkanálnyi adagja 19 g zsírt tartalmaz, bár csak 2 g telített zsírból származik. A Harvard School of Public Health elmagyarázza, hogy a telítetlen zsír, mint amilyen a görög öltözetben található, előnyös az egészségére, hiszen csökkentheti a koleszterin szintjét és csökkenti a gyulladást.

Szénhidráttartalom

A zsír mellett a görög salátaöntet is 1 g szénhidrátot tartalmaz a MyFitnessPal szerint. Emiatt a görög salátaöntetek alkalmasak lehetnek az alacsony szénhidrát-diétákra. A táplálkozás szakértője, Glen Danbury megjegyzi, hogy az alacsony szénhidráttartalmú diétáknak vannak előnyei, mint például a zsírégetés növelése és az inzulinszint szabályozása.

Protein tartalom

A MyFitnessPal táplálkozási információi szerint a görög salátaöntetek nem adnak fehérjet adagonként. Mivel a fehérje nélkülözhetetlen tápanyag, más táplálékforrásokat kell találnia, amelyek fehérjét biztosítanak. Ezt úgy teheti meg, ha hozzáadja a húst a salátához, amelyre görög öltözetet szolgál.

szempontok

Ha alacsonyabb kalóriatartalmú salátaöntést szeretne, keresse az “alacsony kalóriatartalmú”, “könnyű” vagy “étrend” címkéket. Ezenkívül előfordulhat, hogy a görög öltözködést önmagában kívánja csökkenteni, és csökkenteni fogja az alkalmazott olívaolaj mennyiségét. A joghurtalapú salátaöntetek alacsonyabbak lehetnek a kalóriáknál, mint a hagyományos görög öltözködés, de ellenőrizni kell a címkéket.