Grapefruit mag kivonatot és fertőzést

A grapefruit mag kivonatot vagy a GSE-t a grapefruit magjából és pépéből származtatják. A GSE tabletta, kapszula vagy folyékony formában kapható. A Global Healing Center alapítója és a csontkovács Dr. Edward F. Group kijelenti, hogy a GSE természetes fertőzésgátló, vírusellenes és gombaellenes az emberek és háziállataik számára. A grapefruit mag kivonatot úgy gondolják, hogy többféle típusú fertőzést, például a húgyhólyagot és a szájat érintő fertőzésekre fordítanak. Azonban fontos, hogy konzultáljon kezelőorvosával a GSE szedése előtt.

Történelem

A grapefruit, amelyből a GSE származik, az európaiak felfedezték a XVIII. Században Barbadosban, a World’s Healthiest Foods weboldalának megfelelően. A legtöbb botanikus megegyezik abban, hogy ez egy narancs és egy pomeló, egy másik citrusgyümölcs természetes keresztezésének eredménye. A grapefruit nevét azért kapta, mert fákon termesztett – a szőlőhöz hasonló fürtökben. A grapefruit vetőmag kivonat előnyeit először 1972-ben Dr. Jacob Harich fizikus állapította meg, aki Dr. Group szerint antibakteriális és vírusellenes gyógyszerekként széles körben alkalmazható.

Alkatrészek

A grapefruit vetőmag kivonat rendkívül savas folyadék, erős növényi eredetű antioxidánsokkal, a bioflavonoidokkal, a Dr. Group szerint. Az antioxidánsok elpusztítják azokat a sejtkárosító szabadgyököket, amelyeket a szervezet természetes fertőzés elleni küzdelme során termelnek. A GSE tartalmazza a bioflavonoid kémiai hesperidint, amely erős immunrendszer előnyeiről ismert, állítja a Group. Tartalmaz továbbá C-vitamint, citromsavat, szterolokat és különböző egyéb antioxidánsokat, amelyekről úgy gondolja, hogy javítja az immunrendszer képességét a fertőzések leküzdésére.

Előnyök

A Georgia Egyetem kutatói azt találták, hogy a GSE egy hatékony vírusellenes, gombaellenes és antiparazitikus ágens a számos vírusos és bakteriális fertőzés, köztük az E. coli elleni küzdelemben. További megállapítások kimutatták, hogy a GSE sikeresen kezeli 800 bakteriális és vírus törzs, 100 gombás törzs és számos egy- és többsejtű parazita. Bár a kutatás a GSE-re, mint erőteljes fertőzés kezelésére utal, beszéljen kezelőorvosával, mielőtt fertőzés kezelésére használná.

Orális vírusok

A grapefruit mag kivonat vírusellenes tulajdonságai segíthetnek az orális vírusok elpusztításában. A Pace Egyetem kutatói arra törekedtek, hogy meghatározzák a cink, aloe és grapefruit különálló kivonatoknak a fogkrémekre kifejtett vírusellenes hatását, és az eredményeket az American Microbiology Society of Atlanta-ban tették közzé. A kutatók azt találták, hogy a GSE – valamint a cink és aloe kivonatok képesek szétválasztani a vírusokat. A Pace University azt javasolja, hogy ez a felfedezés nagy hatással lesz a szájhigiénés ellátásra és annak fontosságára a krónikus szisztémás betegségek megelőzésében, mivel számos vírus belép a szervezetbe a szájon keresztül.

Húgyúti fertőzések

A grapefruit mag kivonat úgy gondolja, hogy segít enyhíteni a húgyúti fertőzések vagy az UTI-k tüneteit, ami fájdalmas, gyakori vizelést és vizeletet eredményezhet a vizeletben. A húgyhólyag-fertőzésekről ismert UTI-k az University of Maryland Medical Center szerint olyan bakteriális fertőzések eredménye, mint például az E. coli és a staphylococcus saprophyticus, amely 100 mg GSE kapszulát vagy 5-10 csepp folyékony GSE-t szed, háromszor Napi kezelésére UTI-k kezelésére. Bár előnyösnek tekinthető, fontos, hogy konzultáljon orvosával, mielőtt a GSE-t a húgyúti fertőzésre szedte.