Gyakorlatok a csípő- és combfájdalomra

Ha a csípő- és a combfájdal küzd, a gyakorlat lehet az utolsó dolog, amit akarsz. Túlságosan felhúzva magát a fájdalmat rosszabbá teheti, de egész nap ült, növeli az izomfeszültséget és a gyengeséget, ami több fájdalmat okoz. Beszéljen kezelőorvosával, mielőtt bármilyen új edzésprogramot elkezdenél, különösen akkor, ha súlyos fájdalmai vagy sérülései vannak.

Jóga

A jóga segít megnövelni a mozgásterét és enyhíteni a feszültséget és fájdalmat a csípőjében és a combján. Ha új vagy a jóga, próbáld meg a kezdő jóga osztályt vagy a jóga DVD-t, amely megtanítja az alapvető, egyszerű manővereket, amelyeken építhet. A Happy Baby, a Fire Log, a Full Boat és a Bound Angle pózok egyaránt segítenek abban, hogy a csípőjét lazítsuk anélkül, hogy bármilyen különleges képességre lenne szükséged.

nyújtás

Néhány megcélzott szakasz megnyugtatja a feszített combokat és a csípőt. Próbálj hosszasan feküdni az ajtó ellen, a csípőddel az ajtóban is. Húzza ki az ajtóhoz legközelebb eső lábat egyenesen az ajtóhoz, és nyomja be az ajtót, amíg nem érzed magad. Tartsa 30 másodpercig, majd váltson oldalra. Ezután feküdjön hátra a térde hajlítva, és a lábad lapos. Emelje fel a jobb lábát, térdével még hajlított, és tegye a bokáját a combján. Fogja meg a bal láb combját, és húzza a mellkasához. Tartsa 30 másodpercig, majd ismételje meg a másik lábát.

Aerob tevékenység

Az aerob testmozgás az egész testet mozgatja, és segít a combjai és a csípő izmainak más izomcsoportokkal való munkavégzésében, javítva erejét és koordinációját. A gyaloglás könnyedén induló aerobic edzés, de ha ízületi fájdalma van, inkább próbálkozzon az úszással. A víz enyhíti az ízületi fájdalmat és segít a kis hatású mozgásban. Ahogy erõsödne, próbáljon fokozatosabb tevékenységeket, például kerékpározást és kocogást végezni.

Erő edzés

A csípő és a comb izmainak erősítése segíthet kiegyensúlyozni az izmokat, megkönnyítve ezzel – és kevésbé fájdalmas – mozgását. Próbáld ki a testtömeg-gyakorlatokat, például a guggolásokat és a tollakat, amelyek nem igényelnek tornatermi tagságot vagy bármilyen speciális felszerelést. Ha egy kicsit nagyobb kihívást szeretne, próbálja ki a lábszárat vagy evezőt a helyi tornateremben.