Gyógynövény-gyógyszerek a gynecomastia miatt

A gynecomastia olyan állapot, amely a férfi mellszívó szövetének megnagyobbodását okozza. Ez a betegség általában a pubertás során jelentkezik, de az ember életében bármikor előfordulhat. Az elhízott férfiak pszeudo-gynecomastia miatt a mellrák lerakódása miatt. Nincsenek tudományosan bizonyított gyógymódok a műtéten, a testmozgáson és a hormonterápián kívül ezen állapot kezelésére. Azonban számos gyógynövény-gyógyszerkészítménynek van hatása a gynecomastia kezelésében. A klinikai vizsgálatok azonban nem erősítik meg és nem támasztják alá ezeket a gyógynövényeket a gynecomastia kezelésére.

A magas ösztrogénszint a gynecomastia elsődleges oka. Az ösztrogén egy női hormon. Ha a férfiaknak magas a hormonszintje, akkor nyilvánvalóvá válhatnak a női tulajdonságok, mint a mellfejlődés. A Tribulus terrestris egy virágzó növény, a “Natural Encyclopedia of Herbal Medicine” ajánlja a tesztoszteronszint növelését. A növény nem rendelkezik a tesztoszteron hormonnal, de növeli az agyalapi mirigy által kiváltott luteinizáló hormont. Ez viszont ösztönözheti a gonádokat, hogy további tesztoszteront termeljenek.

A szója és a lenmag nem növeli a tesztoszteronszintet, de csökkenthetik az ösztrogén szintjét a szervezetben. Az ösztrogén, a szója és a lenmag mennyiségének csökkentése mellett más egészségügyi előnyökkel is jár, amelyek segíthetnek a gynecomastia tüneteinek kezelésében. A tejelő tejet tejszínnel való helyettesítésével és a lenmagolaj hozzáadásával étrendjéhez segít csökkenteni a koleszterin szintjét. Az alacsonyabb koleszterinszint és az állati zsír fogyasztásának csökkenése segíthet a testsúlycsökkenésnek egész testében, beleértve a mellkasát is.

A vörös lóhere ösztrogén-redukáló növény a fitoösztrogénekkel. A vörös lóhere erős ösztrogén-redukáló ágens, a genistein. A piros lóhere kiegészítőként fogyaszthatja, vagy teát készíthet a piros lóherével. Ha bármilyen hormonpótlást szed, megvitassa a vörös lóhere használatát az orvosával a használat előtt.

A gyakorlat csökkentheti a gynecomastia tüneteit is. A mellkasi izmok építése segíthet a mellszövet méretének csökkentésében. A táplálkozás is fontos. Élvezzen alacsony zsírtartalmú ételeket. A testzsír tartalmának csökkentése szintén csökkenti a zsír mennyiségét a mellszövetben. A “Nelson Pedagógiai Gyermekgyógyászat” szerint a testmozgás és az alacsony zsírtartalmú diéta kombinációja hatékonyan kezelheti a gynecomastia tüneteit.

Tribulus Terrestris

A fitoösztrogének

Piros lóhere

Gyakorlat és étrend