Gyömbér és herpesz

A herpesz krónikus vírusos állapot, amely fájdalmas lehet, ha kezeletlen marad. Hatékony gyógyszerek vannak a herpesz számára, de a gyömbérnek lehetnek olyan tulajdonságai, amelyek csökkenthetik a vírus tüneteit. Mielőtt gyömbérrel kezelné az állapotot, beszéljen orvosával a herpeszről és arról, hogy ez a kiegészítés megfelelő-e Önnek.

Gyömbér

A gyömbér leginkább az émelygés és a hányás enyhítésében segít, de ez a növény számos más gyógyászati ​​felhasználásra is alkalmas. Az ókori idők óta az ázsiai, az arab és az indiai közösségben gyógyászatban alkalmazzák, mondja a Maryland Egyetem Orvosi Központja. A gyökér segített az ízületi gyulladás, a kólika, a szívbetegségek és a hasmenés kezelésében. A főzéshez is használják. A Maryland Egyetem kijelenti, hogy a gyömbér napi bevitele nem haladhatja meg a 4 grammot naponta, beszélje meg kezelőorvosával a megfelelő adagot az Ön számára, és hogy biztonságban van-e Ön.

Herpesz

A herpes simplex vírus vagy a HSV olyan vírus, amely hideg sebeket okozhat a száj körül, de genitális herpeszet is okozhat, amely szexuális úton terjed. Kétféle herpeszvírus létezik: herpes simplex vírus 1 és herpes simplex vírus 2. Ezek általában HSV-1 és HSV-2-ként íródnak. Sok embernek nincs semmi genitális herpesz jele, amikor tünetek jelentkeznek, egy vagy több hólyag alakul ki a nemi szervek területén vagy a végbélen, magyarázza a Centers for Disease Control and Prevention (CDC). Nincs gyógymód a herpesz számára, de vannak vírusellenes szerek, amelyek csökkenthetik a kitörések számát és súlyosságát.

A gyömbér hatása a herpeszre

A gyömbér hasznos kiegészítő lehet a herpesz kezelésében. Egy 2008. évi “Phytomedicine” tanulmány megállapította, hogy a gyömbér olaj gátolta a HSV-2 aktivitást a fertőzött sejtekben. Nem volt gátló hatás, ha az olajat a sejtbe adták a HSV-2 fertőzés előtt. Egy másik, 2007-ben publikált, “Antimikrobiális szerek és kemoterápia” című tanulmány szerint a gyömbér olaj gátló hatást gyakorolt ​​a HSV-1-re. Ezeken a területeken és az emberi témákban további kutatást kell végezni, hogy végleges ajánlást tegyenek a gyömbérre a herpesz számára. Beszéljen orvosával arról, hogy a gyömbér-kiegészítők vagy az esszenciális gyömbér olaj hasznos lehet Önnek.

szempontok

A gyömbérnek nem célja az orvos által a herpeszre előírt vírusellenes gyógyszerek cseréje, és nem gyógyítja meg a beteg állapotát. Úgy tûnik, hogy kiegészítésként szolgál a tünetek csökkentésében, és nem mindenki számára hatékony lehet. A gyömbér kölcsönhatásba léphet a vérhígító gyógyszerekkel, ezért ha ezeket beveszi, először keresse fel orvosát, és nézze meg, hogy biztonságos-e a gyömbér használata.