Gyorséttermést a szoptatás alatt

A jó táplálkozás fontos a szoptatás alatt, de előfordulhat, hogy nem az elvárható okok miatt. Az Ön étrendje minimális hatást gyakorol a tejes minőségre, függetlenül attól, hogy egy tökéletesen kiegyensúlyozott étrendet vagy egy gyors ételt eszik. Míg a tejet nem szenvedik, ha túl sok kirándulást teszel át a meghajtón keresztül, a tested megteheti.

Tejet

Az anyai táplálkozásnak kevés hatása van az anyatej minőségére. A megfelelő mennyiségű kalóriák és folyadékok szerepet játszanak a tejkínálat fenntartásában, de a legtöbb nő tejtermelést is tud nyújtani a nehézségek és az alultápláltság idején is. A gyorsétterem megfelelő kalóriákat biztosít az Ön igényeinek kielégítésére. Az Ön étrendje befolyásolja a tejben lévő zsírok típusát, így a telített zsírokhoz hasonló élelmiszerek kiválasztása, mint sok gyorsétterem, növelheti az egészségtelen zsírok mennyiségét a tejében.

Anya Egészség

A gyorsétel tipikusan magas a kalóriákban, a nátriumban és a zsírban. Sok gyorsétel étel hiányzik a tápanyagban gazdag gyümölcsökben, zöldségekben és teljes kiőrlésű gabonákban. Míg a szervezet rossz minőségű diétát készít a kiváló minőségű tejesen, a saját készleteitől a szükséges tápanyagokat fogja igénybe venni. A szoptatás alatti rossz étrend valószínűleg fáradtnak és nem az anyaság feladatának tűnik.

Egészséges választások

Ha az idő szoros, és meg kell ragadnia a vacsorát útközben, keressen egészségesebb lehetőségeket a helyi gyorsétteremben. A grillezett csirkével és alacsony zsírtartalmú saláta saláta sok gyorsétel menüt kínál, és Önnek sovány fehérje és zöldség. A meghajtóban gyümölcsöt, joghurtot és oldalsó salátákat is találsz. Hagyja el a szuper méretű ételeket az alap hamburgerek vagy szendvicsek helyett a gyümölcsök helyett a krumpli.

Egyéb szempontok

Ha a baba elég idős ahhoz, hogy enni az asztalnál vagy idősebb gyermekei legyenek, túl sok gyorsétel elutasíthatja a szoptatás egyes előnyeit. Míg a gyorsételnek nincs hatása a tejre, az az elhízás és az asztma kockázata. Ha kizárólag a szoptatást legalább 12 héten át szoptatja, akkor csökkenti az asztma kockázatát. A gyorsétterem legalább hetente kétszer történő táplálása növeli az asztma esélyeit. A gyorsétterem nem befolyásolja az ápoló babát, de negatív hatást gyakorolhat a család többi tagjára.