Gyümölcsök jó a memória és a koncentráció

Ha az utóbbi időben elfelejtetted és elgondolkodtatónak érezte magát, lehet, hogy ideje újraértékelni az étrendedet, különös tekintettel arra, hogy milyen mennyiségű friss gyümölcsöt és zöldséget tartalmaz. A gyümölcsök és a zöldségek gazdag antioxidánsokban, tápanyagokban, amelyek segítik a szervezetünk sejtszintű védelmét, fokozzák az immunrendszert és lelassítják a kognitív hanyatlásokat. Az antioxidánsok megakadályozzák a szabad gyökök sejtkárosodását. A közelmúltban végzett kutatások azt mutatják, hogy erős kapcsolat van a szabad gyökök és az egészség között.

A szabad gyökök a természetes sejtek anyagcseréjének toxikus melléktermékei, és képesek az egészséges sejteket az oxidációnak nevezett folyamaton keresztül károsítani, ami feltételezhetően bizonyos betegségek kialakulásának egyik tényezője. Az Országos Rákkutató Intézet szerint az antioxidánsok semlegesítik a szabad gyököket, és megakadályozzák azokat a károkat, amelyeket egyébként okoznának. A szabad gyökök elleni védelem növelése érdekében étrendben gazdag gyümölcsöt és zöldséget fogyasszon. Az antioxidánsokban gazdag gyümölcsök közé tartoznak az áfonya, áfonya, szeder, szilva, málna, eper, alma és cseresznye. Nagyszerű módja annak, hogy a gyümölcsöket bevesszük az étrendbe, színt adunk hozzá.

A színes, piros színű gyümölcsök, mint például az alma, az eper, a görögdinnye és az eper, gazdag antioxidánsok, valamint rost, C-vitamin, folsav és kálium. A Cleveland Klinika szerint ezek a tápanyagok segítik a szív- és memória-funkciót, valamint a húgyutak egészségi állapotát.

A sötét színű gyümölcsök, mint a lila és a kék, tartalmazzák az áfonyát, a szilva, a szeder és a lila füge nagy mennyiségű antioxidánsot, valamint rostot, E-vitamint, antocianinot és fenol fitokémiai anyagokat. Ezek a tápanyagok elősegíthetik az egészséges öregedést és javíthatják a memóriát.

Annak érdekében, hogy az antioxidánsok közül a legtöbbet kihasználhassák, a Fruits & Veggies More Matters azt javasolja, hogy minden ételt vagy snacket feltöltjenek a tányér fele gyümölcsökkel és zöldségekkel, hogy elegendő tápanyagban gazdag ételeket fogyasszon.

Antioxidánsok Vs. Szabad radikálisok

Reds

Blues / Purples

Mennyi gyümölcsre van szüksége?