Halogén zseblámpák vs led

A lámpákra a késő esti tevékenység vagy áramkimaradások szükségesek. De ugyanúgy, mint a fények az otthonban, nagy különbségek vannak a zseblámpa izzó technológiák között. A LED és a halogén lámpák jelenleg a piac két fő típusát képezik. Ha dönteni kell köztük, akkor az izzók erősségei és gyengeségei alapján kell az Ön személyes preferenciáihoz jutni.

Jellemzők

A halogén fény egy izzólámpa volfrámszálas izzólámpával, amelyet halogénnel kombinált inert gáz vesz körül. A halogén egy nem fémes elem, például a jód vagy a bróm egyik típusa, amelyek mindegyike általánosan használt, a LED-ek viszont nem rendelkeznek szálakkal. Ezeket az elektronok mozgása világítja meg egy félvezető anyagon belül, ami fotonokat bocsát ki. A félvezető két olyan szakaszt tartalmaz, amelyek egymás mellé helyeződnek, és lehetővé teszik az elektronok áramlását egy irányba. A LED a fénykibocsátó diódákat jelöli.

hőség

Izzólámpáként a halogén lámpák nagyon hasonlítanak más izzókra. Annak ellenére, hogy az elektromos áram átmegy az izzóspirálon, nagy hőt szánnak. Azonban a LED-lámpák nem termelnek hőt. Ezek egyszerűen az elektronok helyzetétől függenek. Ha olyan zseblámpát szeretne, amely nem melegít, akkor vásároljon egy LED-es zseblámpa.

Fényesség

A Sensory Metrics szerint a szakemberek és a nagyvállalatok korábbi tudósai által vezetett technológiai weboldal, egy 50 wattos halogén izzó 1000 fényerősséget képes teljes fényerővel ellátni, ami a fényerősség mérőeszköze, amelyet az ember érzékel szem. A 2,5 wattos LED körülbelül 180 lumenet produkál. Azonban a LED valóban egy kicsit fényesebbé válhat, ha mindkét lámpa alacsony szintre sötétedik.

Élettartam

A LED izzók sokkal hosszabb élettartammal rendelkeznek – közülük sokan akár 50 000 órát is igénybe vehetnek – míg a halogén izzók csak körülbelül 2.000 órát tartanak. Természetesen ez a teljesítménytől függ. A világosabb izzó gyorsabban ég, így a 35 wattos halogén izzó kb. 1000 órát fog tartani, mint egy 50 wattos izzó. A LED-es lámpák drágábbak, de idővel kevesebb LED-et kell megvásárolnia, ami lehetővé teszi, hogy pénzt takarítson meg.

szempontok

Vásárolhat olyan lámpákat, amelyek LED vagy halogén technológiát használnak. A halogén izzókat gyakran nagy, nagyteljesítményű és erőteljes lámpákban használják. A LED-ek még mindig elég hatékonyak a világításhoz, de megbízhatóbbak és tartósabbak. Néhány zseblámpa ténylegesen ötvözi a két izzólámpát, lehetővé téve a kezelő számára, hogy váltson egymás között és kihasználja mindkét előnyét.