Hány kalóriát tartalmaz egy mázas fánk?

Ha az emberek csak egy fánkot tudnának enni, talán nem lennének a kalória túlzott indulatának szimbóluma, hogy ma is. Azonban ez nehéz lehet, és a fánkok mindenütt jelen vannak az üléseken, a társadalomban és más összejöveteleknél. A legfontosabb dolog a kalóriák egy fánkban azok a tápanyagok, amelyeket – vagy nem – biztosítanak.

Kalória

Egy keskeny fánk, amely közel 4 cm-t tesz ki, 255 kalóriát tartalmaz. Miközben eszik egy fánk a kávéval reggelire, nem fog tönkretenni a diétát tervedet a napra, és két vagy három fogyasztása meg fog. A fánkok kalóriái elsősorban üres kalóriák, mivel a fánk alacsony a tápanyagokban. A rágcsálók kis mennyiségű kalciumot, magnéziumot és káliumot tartalmaznak, nyomnyi mennyiségű vasat és sok vitamint tartalmaznak. Nem rendelkeznek jelentős mennyiségű tápanyaggal.

Zsír

A rágcsálókat az olajban sütjük. Egy közepes fánk tartalmaz több mint 12 g zsírt, amelyek közül néhány telített lehet. Annak, hogy egy fánkban telített zsír van, attól függ, hogy milyen típusú olajat fűznek be. Időnként a fánkot sült szalonnában sütik, ami nagymértékben növeli a telített zsír mennyiségét. Egyél többszörösen telítetlen olajban, például szójaolajban sült fánkot. A Canola olaj egy még jobb lehetőség, és az egyik, amit használhatsz, ha hazai fánkot készítesz.

Fehérje és szénhidrátok

A közönséges fánk körülbelül 4 g fehérjét tartalmaz. A fánkban lévő fehérje a receptben lévő tejből és búzalisztből származik. A rágcsálóknak sokkal több szénhidrátja van, mint a fehérje, 32 g szénhidrátot tartalmazó közepes fánk. Egyél mérsékelten a fánkokat, mivel a szénhidrát finomított szénhidrátot tartalmaz. A finomított szénhidrátok hozzájárulnak a súlygyarapodáshoz és elősegítik a cukorbetegséget és a szívbetegségeket a Harvard Közegészségügyi Iskola szerint.

Méret és típusok

A mázas fánkok viszonylag normál méretűek. Az üvegezett fánk különböző változatai közé tartoznak a csavarások és a mézeskalácsok, amelyek mindegyike körülbelül 350 kalóriát tartalmaz, valamint további gramm zsírt. A rágcsálók kis és jumbo méretűek, valamint a fánk “lyukak”. A mázas fánkot fagyással, diófélékkel vagy hintéssel lehet bevonni, melyek mindegyike hozzáadott kalóriát tartalmaz. Néhány mázas fánk tele van gyümölcsökkel vagy krémmel.

alternatívák

Ha hozzászokott hozzá, hogy minden nap egy fánkot kapsz, akkor megtakaríthatja a kalóriákat és a zsíros grammokat, ha egy másik ételt választasz, amivel kezdheti a napot. Próbáljon alacsony zsírtartalmú muffinokat készíteni, vagy pirítós egy angol muffint, és adj hozzá egy kis lekvárt. Ha futni szeretne, vegye fontolóra a reggeli taco megragadását tojással, salsa-val vagy gyümölcsdarabokkal. Még egy kalács helyett két kalóriát is megtakaríthat havonta több mint 7000 kalóriát, ha két fánk a mindennapi szokásod.