Házi citromos arc viasz

Ha belefáradt a nem kívánatos arcszőrre, vagy ha a bőre eléggé rendetlen és fájdalmas kereskedelmi viaszokat tartalmaz, válasszon egy finom citromfestékű viaszt, amelyet a konyhában készíthet. A bőre sima és szőrtelen lesz, és hozzáadott előnyöként a citromfesték viasz tisztítja a pórusokat, és olyan finom, természetes hidratáló hatásokat biztosít, amelyek az arcot megújítják és puhítják.

Helyezzünk 1/4 csésze citromlevet és 1/4 csésze mézet egy serpenyőbe. Helyezzük a serpenyõt alacsony hõmérsékletre, majd adjunk hozzá 2 csésze fehér cukrot.

Az elegyet lassan felmelegítjük, folyamatosan keverjük, amíg a cukor meg nem olvad, és a keverék vastag és barna színűvé válik. Távolítsa el az elegyet az égőből és hagyja kihűlni, amíg kényelmes az érintés.

Könnyű réteg kukoricakeményítőt alkalmazzon a viaszos területre. Sima, vékony, egyenletes réteg a meleg citrom viasz a területen. Használjon asztali kést vagy egy fából készült nyelvnyomást, hogy a viaszt a haj növekedésének irányában alkalmazza.

Fedjük le a viaszt keskeny csík pamut szövet. Nyomja könnyedén az anyagot az ujjaival. Hagyja enyhén lehűlni a viaszt, majd gyorsan húzza meg a ruhát a haj növekedésének ellentétes irányába. Szükség szerint ismételje meg, majd egy enyhe, alkoholmentes festéket használjon a viaszos területre, hogy megszigorítsa a pórusokat.