Hogy egy jobb hip-hop táncosnő legyen

A hip hop tánc egy rendkívül nehéz edzés a tested számára, amely sokféle fizikai képességet igényel. Bár a kondicionáló rutin valóban nem helyettesítheti a táncolat tényleges gyakorlásában, egyes más típusú gyakorlatokat beépít egy kiegészítő rutinba, segíthet egy erősebb és látványosabb táncosnak kialakításában.

Erő

Mivel a hip-hop táncnak szüksége van arra, hogy könnyedén és könnyen ellenőrizhesse saját testtömegét, a testtömeggel való erő-edzés gyakorlatok nagyon hasznosak lehetnek. Például a felhúzás és a meredekség segíthet megerõsíteni a hátát, a mellkasát és a tricepszet. A ülőfelületek és a lábfej emelése segíthet a csípő és az abszorbensek megerősítésében, míg a guggolás és a tüdő segít a lábak fejlődésében. Mivel a hip-hop táncnak erőssége és egyensúlya van az egész szervezetben, próbáld meg megcélozni az egész test izmait a kondicionáló rutinok alatt.

Kitartás

Hip-hop táncosként nemcsak elég erősnek kell lennie ahhoz, hogy egy bizonyos mozdulatot végezhessen, de elegendő izmos állóképességgel is kell rendelkeznie ahhoz, hogy szükség esetén megőrizze pozícióit. Ez a kitartás nagy része a magjától származik, beleértve a hasi, a ferde és az alsó hátsó izmokat is, a mozdulattól függően azonban más izmok, mint a vállak, szintén részt vesznek. Ennek a kitartásnak a hatékony kifejlesztése a statikus pozíciók, például a deszkák, a hidak és a falburkolatok tartása, ameddig csak tudsz.

robbanékonyság

A nyers erő és állóképesség mellett meg kell fejlesztened a robbanásodat, ha jobb hip-hop táncosra vágysz. A robbanékonyság arra utal, hogy képes gyorsan mozogni, hirtelen és határozottan. Az ilyen hirtelen mozdulatok szimulálása a kondicionáló rendszerben segíthet a robbanékonyság növelésében. Gyakorlatok, mint például a doboz ugrások – gyorsan leereszkednek a platformról – és a taps tapogatók mind jó példák, mint sok különböző rutinok ellenállási sávokkal.

cardio

A durván több mint két percen át tartó fizikai aktivitás kardiovaszkuláris kondicionálást igényel, a hip-hop tánc minden bizonnyal ebbe a kategóriába tartozik. A kardiovaszkuláris rendszer előnyeit élvező hagyományos gyakorlat fut. A sprintelés gyorsasága olyan gyorsan, amennyit csak tudsz, összekapcsolva egy könnyű joggal a helyreállítás között – a fartlek néven – a legjobb, mivel segít tükrözni a rendszered igényeit a tánc közben. Ez a módszer nemcsak segít a kardió kifejlesztésében, hanem elősegíti az izomterhelést is.