Hot & cold pack terápia

Úgy gondolják, hogy a hő- és hidegterápia sokkal hatékonyabb, mint a sok fájdalomcsillapító. Ez egy életképes választás a nem gyógyszeres fájdalomcsillapításban. Az American Pain Society szerint az amerikaiak közel 10 százaléka krónikus fájdalomban szenved, amelyet nem a rák okoz. Ha ez a százalékos arány esik, vagy ha ideiglenes sérülést szenvedett, akkor vásárolhat egy nagy, rugalmas gélcsomagot, amely forró vagy hideg tömésekhez használható.

Jelzések

A hő- és hidegterápiára jól reagáló ideiglenes egészségügyi állapotok közé tartoznak az izomtörzsek, az ízületi remegések és a sérülések, amelyek látható duzzanatot vagy belső fájdalmat okoznak. A terhességgel vagy a gyermekeket hordozó fájdalmat meleg csomagokkal is fel lehet oldani. A krónikus fizikai betegségeket forró vagy hideg alkalmazások esetén könnyedén csökkenthetik, ha fájdalomcsillapítanak. Ezek közé tartozik az osteoarthritis, a migrén, a sport sérülései, az ismétlődő mozgás szindrómái, a fibromyalgia és a hátfájást okozó állapotok. A rákbetegek helyi fájdalomcsillapításokat is találhatnak.

hőség

A forró csomagokat legalább 20 percig kell használni, de nem olyan területeken, amelyek sugárkezelésen estek át. A szervezetre alkalmazott hő a vér, az oxigén és a tápanyagok áramlásának növelésére szolgál. Ez ellazítja a merev izmait, és eloszli az izomzat és az izületek fájdalmas érzését: Ne használjon hőt és hideg terápiát a sérült bőrön. Ha a forró csomagja forog, várjon néhány percet, vagy vékony törölközőben csomagolja be, hogy ne égesse meg magát.

Hideg

A hideg csomagolás fájdalomcsillapítást jelent a szervezet gyulladt részei számára. Ezeket legalább 20 percig kell alkalmazni. A válltörések akut gyulladása, mint például a bursitis és az íngyulladás, hideg hőmérsékletekkel szelídíthetjük. A fejfájás, az izomfeszültség és a görcsök is enyhíthetők. Hideg csomagokat kell felhajtani a csuklóra, a könyökökre, a térdre és a bokára. Ha a gélcsomagja túl hideg, egyszerűen tartsa a hűtőszekrényt. Ez kényelmes hőmérsékletet biztosít közvetlenül a bőréhez.

Kombináció

A Human Kinetics.com azt sugallja, hogy a váltakozó hő- és hidegterápia hatékony fájdalomcsillapítás a sportolók sérülése és duzzanata miatt. Kombinációs tünetei lehetnek, például izom- vagy ínszalagérzékenység és a környező terület gyulladása. Használjon két gél csomagot vagy egy helyettesítőt, például forró vizes palackot vagy zsákot fagyasztott borsóból. Kezdje a forró csomagot, és váltakozik hideg, mindig hideg állapotban.

kiválasztása

A nagyméretű gélcsomagok – 11 vagy 12 hüvelyk 14 vagy 15 hüvelyk – a legegyszerűbbek, és a legjobb fedezetet biztosítják. Vegyél egy puha csomagot, amely rugalmasan marad a hűtőben vagy a fagyasztóban, nem pedig a kemény típusú, hogy az ételeket hidegen tartsa. A legtöbb gélcsomagot forró vízben lehet melegíteni egy tűzhelyből vagy mikrohullámú és hűtött. Vásárolja őket orvosi ellátási helyiségekben és gyógyszertárakban.