Lábmasszázs és fájdalom

A lábmasszázs hatékony módszer a lábfájás enyhítésére vagy csökkentésére. Dr. Christopher Chiodo a Harvard Egyetem könyvében, a Foot Care Basics című könyvében a masszázs a lábfájdalom enyhítésének egyik javasolt módja, hozzátéve, hogy a masszázs kézzel vagy mechanikus eszközzel végezhető el. Bár talpmasszázsokat is adhatsz, ideális, ha valaki más elvégzi a masszázst, hogy maximális élményt nyújtson a tapasztalat során.

Túladagolás és fáradtság

Amikor a lábad hosszú távú túra után fáj, vagy egész nap egy konkrét felületen áll, fáradt és túlterhelt izmok a szokásos probléma. A lábmasszázs segít a probléma kezelésében a vérkeringés növelésével a tápanyagban gazdag vér bevitelére a területre, növelve a nyirokfolyadék mozgását az irritáló celluláris hulladéktermékek eltávolítására és a pihentető feszült izmok megkötésére, amelyek a gyenge területek védelmére szoríthatók. Mind a hosszú, mind a felületi lökések, mind a rövid, mély nyomású löketek kombinációja hatékonyan érheti el a lábak problémás területének nagy részét.

Ortopédiai problémák

Ha a lábfájdalom krónikussá válik, hosszabb ideig tartó, észrevehető javulás nélkül, ortopédiai problémát tapasztalhat a lábadon lévő csontokkal, idegekkel, inakkal vagy ínszalagokkal. Forduljon orvoshoz vagy pajzsmirigyhez, hogy azonosítsa a pontos problémát és okokat, és megtárgyalja, hogy a lábmasszázs megfelelő kezelés lenne. Gyakran, a jobb keringés révén a masszázs olyan körülményeket teremthet, amelyek lehetővé teszik a test számára, hogy meggyógyuljon. A mély szövetmasszázs-stílusok, mint például a neuromuszkuláris terápia, pontos kezelést biztosítanak a lábakban lévő speciális struktúrákra, hogy csökkentsék az ideg- és izomfájdalmat.

Sérülés

A lábfájás hirtelen fellépése sérülést okozhat. Miután konzultált orvosával, hogy kizárjon minden sérült csontot vagy más akut sérülést, fontolja meg a lábmasszázs használatát, hogy segítsen enyhíteni a fájdalmat és a duzzanatot. Kezdje azzal, hogy a sérülési terület külső élei közelében, majd nem közvetlenül rajta. Minthogy az érzékenység csökken, és közelebb kerülhet a sérüléshez, könnyű körkörös súrlódó stroke-ot használjon, hogy segítsen a keringés mozgásában és elkerülni a hegek felépülését.

Az ókori lábmasszázs stílusai

Ahogy a kommunikáció javul világszerte, az õsi masszázsstílusok egyre ismertebbek a szélesebb közönség számára. Khun Margaret, a Welcome to Chiangmai-Chiangrai szerkesztője elmondta, hogy a thai lábmasszázs egyesíti a fizikai masszázs elemeit az energiatakarékossággal és a reflexológia-stílusú energiapontokkal, hogy enyhítse a beteg lábfájását. A Kansa Vakti lábmasszírozó stílusa Indiából származik, és tisztított vajat vagy ghee-t használ az ájurvédikus hagyományokon alapuló masszázs biztosítására. Ez a masszázs magában foglalja mind a lábat, mind az alsó lábat, és azt tanítja, hogy a lábfej fájdalma gyakran a lábizmokhoz kapcsolódik.

Reflex Zone masszázs

A reflexológia egyfajta lábmasszázs, amely arra a fogalomra támaszkodik, hogy a lábak talpában lévő több ezer idegvégződés társul a többi szervrendszerrel és az egész test többi részével. Ezért úgy gondolják, hogy a lábfej idegvégződésének stimulálása hatással lesz a kapcsolódó szövetekre máshol. Ez a masszázs stílus általában statikus nyomást gyakorol bizonyos pontokra a lábnál, nem pedig simogatással vagy dörzsöléssel, mint más stílusokkal. Kevin és Barbara Kunz, a reflexológia gyakorlói és sok könyv szerzője a témában, felsorolják a lábfájdalomtól való mentességet, valamint a test más részein fellépő fájdalmakat és diszfunkciókat, mint a reflexológia fogadásának előnyeit.