Milyen gyorsan működik a zöld tea a fogyásban?

A zöld tea jó hírnévnek örvend az egészségnek – hidratál, alacsony a kalória és antioxidánsokkal teli. Minthogy ez minimálisan feldolgozott, magasabb a kedvező katekinokban, mint az oolong vagy a fekete teák, kb. 240-320 mg / csésze teát. Ezeknek a katechineknek és koffeineknek a kombinációja kissé növelheti a súlyvesztést, de nem valószínű, hogy jelentős különbséget jelentene, vagy ellensúlyozná a nagy kalóriatartalmú étrendet vagy az ülő életmódot. Gyorsabban fogyaszthatja a kalóriát, és gyakrabban kell gyakorolni a zöldtea fogyasztását.

Zöld tea és fogyás

A zöld tea enyhén növelheti a fogyást. A zöld tea fogyasztása egy kis súlycsökkenéshez vezethet, a 2010-ben megjelent tanulmány szerint az American College of Nutrition folyóiratban. A kutatók azt találták, hogy az emberek, akik ivott 4 csésze zöld tea naponta 5,5 fontot többet veszített a 8 hetes vizsgálat során, mint azok, akik ugyanannyi vizet ivtak. Egy másik tanulmány, mely 2008-ban jelent meg a Physiology & Behavior-ban, megjegyezte, hogy az emberek, akik ivott zöld teát körülbelül 7 fonttal többet veszítettek, mint azok, akik a 12 hetes vizsgálat során bevették a placebót, fokozott zsírégetés és fokozott anyagcsere révén A zöld teával.

Caffeinated Vs. Koffeinmentes zöld tea

A zöld teaben található koffein és a katekinek olyan szinergikus hatást fejtenek ki, amely a 2010-ben közzétett, a The Journal of Nutrition Biochemistry-ben közzétett áttekintő cikk szerint a zsírégetés és az energiafogyasztás növekedését eredményezheti. Így a koffeinmentes zöld tea ugyanolyan előnyökkel jár, mint a rendszeres zöld tea. A 2010-es Journal of Human Nutrition és Dietetics című kiadványban a koffeinmentes zöld tea használatával megállapítást nyert, hogy az enyhe, de jelentéktelen fogyás – körülbelül 2,5 font 6 hónap alatt – a koffeinmentes zöld tea fogyasztásával kapcsolatos. Ezek az eredmények arra utalnak, hogy nem fog többet veszíteni a koffeinmentes zöld tea fogyasztásával.

A jobb kiegészítések kiválasztása

Azok, akik nem szeretik a sima zöld teát, néha olyan dolgokat is hozzáadnak, mint a tej, a méz, a cukor vagy a citrom, hogy jobban ízlelje őket. Néhány ilyen kiegészítés azonban megakadályozhatja fogyását. Például 2011-ben a tápanyagokban közzétett tanulmány szerint a tejben lévő fehérjék ellensúlyozzák a zöld tea hatásait az anyagcserére, ezáltal korlátozva súlycsökkenési előnyeit. A citromlé, amely csak 7 kalóriát ad unciánként, jobb lehet a zöld tea kedvéért, ha megpróbálja lefogyni a teát. A tea édesítésénél a méz jobb választás lehet, mint a cukor. Kell mérni a részét, hogy elkerülje a túl sok kalóriát. Minden evőkanál méz körülbelül 64 kalóriát tartalmaz. A táplálkozástudományi kutatásban 2011-ben publikált állatkísérlet megállapította, hogy a mézzel édesített táplálékkal rendelkező patkányok kevesebb súlyt kaptak, és kevesebbet fogyasztottak, mint a cukorral édesített élelmiszereké. Nem világos, hogy ugyanezek a hatások előfordulnak-e az embereknél. Egy kis tanulmány, amelyet 2010-ben publikáltak az “American Nutrition Nutrition College” című folyóiratban, megjegyezte, hogy míg a méz befolyásolja az étvágyhormonok szintjét a nőknél, nem szükséges megváltoztatni az étkezés mennyiségét, vagy az anyagcserét növelni.

Eredmények növelése gyakorlattal

Ha növeli a gyakorlásának időtartamát, akkor könnyedén fogyhat, különösen akkor, ha hetente legalább 300 percet kap a kardio, és hetente legalább két edzést. Ahogyan a catechinek és a koffein kombinációja súlyosbodási haszonnal jár, a zöld tea fogyasztása és a gyakorlás még ennél is kedvezőbb hatásokkal jár, mint amennyit elvárnánk. A The Journal of Nutrition 2009-ben közzétett tanulmány szerint a zöld teák katechinjai elősegítik a hasi zsírveszteség fokozását azáltal, hogy gyakorolnak. A koffein a testmozgás során javíthatja a testmozgást és csökkenti az észlelt erőfeszítést a meta-analízis szerint. A skandináv Journal of Medicine & Science in Sports 2005-ben, amely a koffeinmentes zöld teát sokkal hasznosabbá teszi, mint a dohányáfrány. Tehát ha a zöld tea egyedül nem fogja megadni az Ön által keresett fogyás eredményeit, érdemes még néhány edzésbe beilleszteni, hogy felgyorsítsa a súlycsökkenést.