Milyen rossz a sört a diéta számára?

A sör alkalmanként nem tönkreteszi a diétát, de a rendszeres túlzás a súlygyarapodáshoz vezethet. Ez növelheti a kockázatot más egészségügyi problémákra is. A Betegségek Ellenőrzési és Megelőzési Központjai ajánlani nemcsak mérsékelt mennyiséget fogyasztanak, ami napi egyszeri ital a nők és a férfiak számára.

A sör az üres kalóriák forrása, mivel nem tartalmaz jelentős mennyiségű vitamint vagy ásványi anyagot. Az alkohol szintén magas a kalóriákban, mindegyik gramm 7 kalóriát biztosít. Ez azt jelenti, hogy energia-sűrűbb, mint a szénhidrátok vagy a fehérje, amelyek csak 4 kalóriát tartalmaznak grammonként. Az alkoholmentes sör, amely elsősorban a szénhidrátból juttatja kalóriáit, a legalacsonyabb a kalóriákban, körülbelül 12-12 uncia almával. A könnyű sör kb. 105 kalóriát tartalmaz adagonként, a lager pedig a következő legalacsonyabb kalóriát, körülbelül 120-at. A szokásos sör átlagosan 145 kalóriát / 12 uncia adagot szolgáltat, a kalóriákban pedig a legmagasabb sört 190-es adagonként. Ezek a kalóriák összeadódhatnak, ha naponta több sört isznak, így nehezen marad a napi kalóriatartományban a tömeggyarapodás elkerülése érdekében.

A mérsékelt sörfogyasztás egy hónap alatt nem növelte a súlygyarapodást, mint a 2007. évi “Nutricion Hospitalaria” -ben közzétett tanulmányban a sörről való tartózkodás. A hosszabb, 8 1/2 éves tanulmány, amely az Európai Journal of Clinical Nutrition 2009 szeptemberében úgy találta, hogy az ivási sör azonban súlygyarapodáshoz vezethet. Azok, akik naponta több mint 34 uncia sört fogyasztottak, nagyobb súlyt kaptak, mint azok, akik keveset vagy sokat ivott.

A vizsgálatok azt mutatják, hogy a sör növeli a hasi elhízást, a 2013. februári felülvizsgálati cikk szerint “A táplálkozási értékelések”. Ha több mint 17 uncia sört fogyaszt naponta, nagyobb valószínűséggel súlyozhat ezen a területen. A hasi elhízás több egészségügyi kockázattal jár, mint más típusú elhízás, ami potenciálisan növeli a szívbetegségek és a 2-es típusú cukorbetegség kockázatát az Amerikai Rákkutató Társaság által végzett kutatás szerint.

A túl sok alkoholfogyasztás kockázatot jelenthet. Túl sok alkoholfogyasztás egy ültésben, néha szeszélyes alkoholfogyasztásként, növeli az erőszakos vagy baleseti károk kockázatát, részt vesz a kockázatos viselkedésben és az alkoholfogyasztásban. A hosszú távú túlzott alkoholfogyasztás növelheti a szívbetegségek, a depresszió, a rák és a neurológiai problémák kockázatát, jegyzi meg a Betegségek Ellenőrzési és Megelőzési Központjait.

Kalória tartalom

Sör és súlygyarapodás

Sör és hasi elhízás

Alkohol egészségügyi kockázatok