Női tornatermi edzés

A tornászoknak kiváló koordinációra, rugalmasságra és izmos erõre van szükségük a versenyeken végzett gyakorlatok elvégzéséhez. A gimnasztikai gyakorlatok gyakorlása közben a torna koordináltabbá és rugalmasabbá válik, miközben megtanulja a rutinszerű lépéseket és időzítést, az erõs edzés különösen fontos a gerendák, rudak, gyûrûk és a padlón végzett gyakorlatok elvégzéséhez. A női tornásznak időbe kell hoznia a felsőtestét, az alsó test erejét, valamint a mag erejét.

Core Strength

A mag testének izmainak erősítése, beleértve a hasizmokat és a hátat, létfontosságú a mag erejéhez és egyensúlyához, miközben gyakorlatokat végez a különböző készülékeken. Azonban, talán még ennél is fontosabb, a mag erőssége megakadályozza a hátsó izomzat veszélyes sérülését, ami arra készteti Önt, hogy üljön ki egy versenyszakaszból. Erősítse meg a hasi izmokat hagyományos padlócsíkokkal, fordított dörzsöléssel és csavarásokkal, amelyekkel balról jobbra csavarodik, ahogy a mellkasod térdre tér. A hátsó terület különböző területeinek megerősítése érdekében húzással vagy két súlyzóval végezhessek elhúzódásokat, hajlított sorokat és vállrándításokat.

Mellkas, vállak és karok

A felsőtest erejéig húzza a mellkasát, a vállát, a bicepszet és a tricepszot a súlyzó súlyzókkal vagy a súlyzókkal. Kezdje a mellkasi edzést a padlizsánnyal, amelyet sík padon végeznek, vagy egy súlyzóval vagy két súlyzóval. Hajtsa le a padot, hogy hajlított mellkasi préselést hajtson végre, hogy megerősítse a felső mellkasát, és csökkenti a padot, hogy az alsó mellkasát csökkenti a mellkasi prések. Vezesse a vállát katonai présekkel, az elsõ súlyzókkal és az oldalsó oldalirányú emelõkkel, mindegyik kézmozdulattal minden kézben. Végezze el a felsőtestet a bicepsziről, a kalapácsos fürtökből, a koncentrációs fürtökből, a tricepszkúpokból és a tricepsz kiterjesztésekből. A biceps fürtöket súlyzókkal vagy súlyzókkal lehet végrehajtani, míg az összes többi kézharcot súlyzókkal kell végrehajtani.

Alsó test

Meg kell erősíteni a quadriceps, a hüvelykujj és a csípő, a tüdő és a guggolás. Ezeket a gyakorlatokat csak ellenállóképességének testtömegével lehet végrehajtani, de ahogy fizikailag haladsz, tartsd egy súlycsúcsot az alsó vállakon, hogy erősebb, erősebb izmokat hozzanak létre. Ha hozzáférhet az edzéshez használt gépekhez, akkor hajtsa végre a lábszárakat és a lábszárakat. Ez a két gyakorlat azonban egyetlen súlyzóval is lehetséges. Ülj le a szék szélére, és tartson egy súlyzót a lábad között, és nyújtsa a lábát, amíg egyenesen és párhuzamosan áll a padlóval. A láb fürtjeinek elvégzéséhez fekve feküdjön a hasán a lábak között, és a súlyt a fenék felé tekerje. Végezze el az alsó test edzését a borjú emelkedéssel, amelyben egy lépcső szélén állni és alacsonyabb, és emelje fel a sarkát. Végezze el a készleteket a lábujjaival, amelyek befelé, egyenesen és kifelé irányulnak, hogy megcélozzák a külső, központi és belső borjú izmokat.

Végrehajtás

A női tornásznak legalább hetente kétszer kell súlyt szerzett az egész testével. Ez két teljes testformában elvégezhető, vagy két felsőtestre és két alsó testre osztható. Győződjön meg róla, hogy legalább 48 órányi pihenést biztosít minden izomcsoport számára az edzéseken. Nagyobb, erősebb izmok építéséhez, nehezebb súlyok megszerzésére kevés ismétlés esetén. Mint nő, ne feledje, hogy a női testek eltérőek, és eltérő módon reagálhatnak az edzésre. Ha van egy természetes izomzat, gyorsabban izomépítheti az izmokat, mint egy természetes, karcsú fizikával rendelkező nő. A curvier nőknek több aerob gyakorlatot kell végrehajtaniuk a zsírégetés során, miközben a testsúly-képzést.