Olyan élelmiszerek, amelyek savasra változnak, ha eszed

Természetben bizonyos ételek, például a citrusfélék nagyon savasak, de amikor a szervezetben metabolizálódnak, lúgosító hatással rendelkeznek, azaz egyensúlyban vannak a testük vér pH-értékének savasságával. Ennek az egyensúlynak a fenntartása fontos az egészséges állapot fenntartásához, a túl sok savasság stresszt okozhat a szervezetben és betegséghez vezethet. Törekedjünk arra, hogy ennél kevesebb savképző ételeket és lúgosabb ételeket fogyasszunk a jobb egészség érdekében.

A leginkább savas ételek magas a cukor és a zsír, vagy nagyon finomított, szerint a Greenopedia honlapján. A fehér liszt, fehér kenyér, fehér tészta, sült ételek, dzsemek és zselék, sajtok, fagylaltok és szódák egészségüket nemcsak cukor- és zsírtartalmuk miatt ártalmatlanok, hanem azért is, mert le tudják dobni a pH egyensúlyt a szervezetben. Más ételek táplálóak, de nagyon savas hatással vannak a szervezetre: olyan diófélék, mint például a brazil dió és a mogyoró, az egész búza, a szójabab, a tenger gyümölcsei és a fácán.

A különböző élelmiszercsoportokból származó egyéb élelmiszerek közül a fogyasztás utáni alacsony vagy mérsékelt savas hatással rendelkeznek. Ezek közé tartoznak a tojásfehérje, kagyló, fehér rizs, borjú, gránátalma, kecskesajt, füge és tehéntej. Sok bab mérsékelten savas hatású, köztük adzuki, sötétkék, pinto, garbanzo és vörösbab. Egyéb savas ételek közé tartoznak a kukorica, a szezámolaj, a paradicsom, a csirke, a zab, a borjúhús, a mustár és a vadhús.

Nagyon savanyú élelmiszerek

Alacsony és közepesen savas ételek