Olyan élelmiszerek, amelyek segítenek meggyógyítani az izmokat

Ha feszült, húzódott, szakadt vagy más módon sérült az izom, bizonyos tápanyagok magas táplálkozása segít gyorsabban gyógyulni. Sérült izom zúzódást okozhat a bőrön, izomfájdalom, görcsök vagy görcsök, merev izmok, duzzanat vagy fájdalom, vagy rácsos érzés az izom használatakor. Az elegendő fehérjék, a C-vitamin, az A-vitamin és a cink segítenek az izmok meggyógyításában és gyorsabban visszahozni a játékba.

Protein-Rich Foods

Az aminosavak alkotják az izomfehérjék testtömegét. Szükség van a sérült szövetek regenerálására és azon területek megerősítésére, ahol sérülések történtek. Annak érdekében, hogy növelje az aminosavak bevitelét, enni több fehérje gazdag ételeket, például marhahúst, sertést, csirkét, pulyka, tenger gyümölcsei, tojás, tej, joghurt és sajt. Válasszon alacsony zsírtartalmú és soványabb változatokat a túlzott zsírbevitel elkerülésére. A vegetáriánus ételek, mint például a bab, a diófélék, a magvak, a tofu és a nem tejalap is segítenek növelni az aminosav bevitelét. Ha nem kap elegendő proteint az egész élelmiszerből egyedül, akkor fontolja meg a fehérjepor kiegészítésének fogyasztását.

A C-vitamin jó forrásai

Azt is szeretné összpontosítani, hogy elegendő C-vitamint kapj a sérült izom gyógyítására. A C-vitamin antioxidáns vitamin, amely csökkenti a gyulladást a sérülés után. Szükség van a fehérje-anyagcserére és a kollagén képződésére is, amely a szervezetben a lényeges kötőszövet. A C-vitamin bevitelének növelése érdekében még több paprikát, citrusféléket, epret, burgonyát, brokkolit, kelbimbót, paradicsomot, sárgadinnyét, káposztát és spenótot fogyasszon. Vegye fontolóra, hogy ezeket a gyümölcsöket és zöldségeket elfogyasztják, vagy ebédre vagy vacsorára szolgálják.

A-vitamin

Az izomgyógyítás egy másik előnyös tápanyaga az A-vitamin. Szükség van a sejtek kialakulására és differenciálódására. Az A-vitamin szintén antioxidánsként működik, amely segít a duzzanat megakadályozásában a sérült izomban. Ebből a vitaminból többet kaphat a sárga és narancs gyümölcsök és zöldségek, mint például az édesburgonya, a squash, a sárgarépa, a sárgadinnye, a mangó és a kajszibarack, a sötétzöld leveles zöldségek, mint például a kelkáposzta, a cseresznye és a spenót, Tejtermékek, lazac, tonhal és tojás.

Cinkforrások

Azt is szeretné, hogy az ásványi cinkre összpontosítson, amikor egy sérült izomot átad az egészségnek. Egy 2003-as cikk az “Alternative Medicine Review” c. Könyvében “cinkre van szükség körülbelül 300 enzimreakcióra a szervezetben, beleértve a DNS-képződést, a sejtosztódást és a fehérjeszintézist, amelyek nélkülözhetetlenek az izom megfelelő gyógyulása szempontjából. A cink jellemzően magas fehérjetartalmú ételekben található. Szóval elegendőnek kell lenned, ha elég fehérjét fogyasztasz. A tenger gyümölcsei, a rák és a homár, a marhahús, a sertéshús, a csirke, a bab, a tejtermékek, a diófélék és a dúsított reggeli gabona a legjobb források a cink.