Olyan ételeket, amelyek segítenek meggyógyítani a hegeket

Sérülések vagy műtétek sebeket hagyhatnak a bőrén, amelyek nagy időt vehetnek igénybe a gyógyuláshoz. Még akkor is, ha befejezte a gyógyulást, valószínűleg sebhelyet észlel. Miközben egyes személyek a hegeket mint csatahajakat és a történeteket megvizsgálhatják, mások öntudatosak lehetnek, és azt szeretnék, ha a heg a lehető leggyorsabban eltűnik. Az egészséges, kiegyensúlyozott étrend megsegítése segíthet eltávolítani a hegedet.

Az alacsony zsírtartalmú tejtermékek – beleértve a tejet, joghurtot és sajtot – segíthetnek csökkenteni a műtét vagy sérülés sebét. Egy 2010-es tanulmány a “Közvetítők a gyulladás”, egy jelentés tárgyalja a diéta egerek, a hegek és sebek. A konjugált linolsavnak – vagy a CLA-nak – adott egerekben a gyógyulási arány növekedése volt megfigyelhető. Ez a tanulmány azt sugallja, hogy a CLA – amely a tejtermékekben megtalálható – az emberi táplálkozáshoz hozzájárulhat a sebek és hegek korai gyógyulásához.

A C-vitamin fontos a testszövetek és izmok egészségéért. A C-vitamin elősegíti a szervezet szöveteinek gyógyulását és egészséges fejlődését. A C-vitamin elengedhetetlen a vágások és sebek gyógyításában, és védelmet nyújt a fertőzések ellen, ahogy gyógyul. A C-vitamin forrásai közé tartoznak a citrusfélék – például a narancs – eper, brokkoli, paradicsom, kiwi, káposzta és eper.

Az E-vitamin elengedhetetlen abban, hogy megóvja sejtjeit és a test szöveteit a károsodástól, és segít a vörösvértestek egészséges állapotának megtartásában. Az E-vitamint tartalmazó ételek fogyasztása elősegítheti a bőr megfelelő gyógyulását, ami csökkentheti a hegek méretét, így kevésbé észrevehető. Az E-vitamin forrásai magvakat, magokat, tojássárgákat, teljes kiőrlésű gabonát – beleértve a zabot és a búzacsírát -, valamint a zöld leveles zöldségeket – például a kelkáposzta és a saláta.

Az A-vitamin megtalálható a sötét, zöld, leveles zöldségekben – beleértve a kocsányokat, a keletet és a spenótot. Az A-vitamin a májban, a sárgarépában, az édesburgonyában és a sárgadinnyében is megtalálható. A tejet megerősítik az A-vitamin (retinol néven is ismert), erős és egészséges látást, bőr- és nyálkahártyákat elősegítve, a tej pedig hozzájárul a hegek és sebek gyógyulásához. Az “Alternative Medicine Review” szerint az A-vitamin növelheti a kollagén erejét – a bőr építéséért felelős fehérjét. Az A-vitamin serkentheti az immunrendszert és ösztönözheti a hegek azonnali gyógyulását.

Konjugált linolénsav

C vitamin

E-vitamin

A-vitamin