Öt fiú hamburgert táplálkozási információkat

2010 augusztusában az öt fiúk Burgers and Fries a Zagat Guide-ről a Best Fast Food Burger-ről szavaztak. Ők második helyezést értek el a Best French Fries kategóriában. Az ízletes ételek mindegyikével úgy tűnik, hogy az öt fiúk étkezési kínálatának táplálkozási tartalma rendkívül egészségtelen. Bár az öt fiúk étele magas zsírtartalmú és kalóriát tartalmaz, az étel minősége és elérhetősége alkalmanként érdemes lehet.

Öt srác történelem

Öt fiú kezdődött, mint egy kis hamburger étterem Virginia-ban 1986-ban, a közelmúltban, 2001-ben, csak öt helyen volt Washington, D.C. Azóta öt fickó robbant fel a rendelkezésre állás és a népszerűség szempontjából, az éttermek most 40 államban találhatók. 2010-től öt fiú rendszeresen bővül gyorsan, és az ügyfelek kényelmét kínálja, például ingyenes üdítőital utántöltést és online megrendelést.

Öt fiú hamburger

Az alapvető Five Guys hamburger két hamburger pástétumból áll, és annyi takarmányt lehet hozzáadni, amennyit csak akarsz, a bacon kivételével. Az Five Guys honlap szerint a sima hamburger 700 kalóriát, 43 gramm zsírt és 19,5 gramm telített zsírt tartalmaz. Ezek a számok 840 kalóriára, 55 gramm zsírra és 26,5 gramm telített zsírokra ugrik egy sajtburgerre. Az öt fickó által kínált legtöbb takarmány elhanyagolható tápanyagtartalommal rendelkezik. A legnagyobb haverok a majonéz, amely 100 kalóriát és 11 gramm zsírt tartalmaz. A kalóriák nagy mennyiségét tartalmazó palackok szalonnás és grillezett mártással rendelkeznek.

Öt fiú krumplit

Öt srác híres nem csak a nagy krumpliért, hanem azért is, mert az ügyfelek a krumplival járó adagokat adják. Miközben a kiszolgáló méret a krumpli egy csésze tele krumplival, amely tartalmazza a 310 kalóriát és 15 gramm zsírt, öt fiú ténylegesen ad kétszer annyi összeget. Fogyasztása az összes kapott krumplit 620 kalóriás ünnep, amely magában foglalja a 78 gramm szénhidrátot is. A plusz oldalon az öt fiú krumpli nagyon alacsony a nátriumtartalomnál, míg a McDonald’s és a Burger King krumplival összehasonlítva: az öt fiúk rendszeres méretű krumplitartalma mindössze 90 mg nátriumot tartalmaz. Az öt fickó nagy sült krumpli rendje 1 464 kalóriatartalmú, amely egy személy számára nem ajánlott.

Öt fiú Hot Dogs

Öt srác nem csak a hamburgerekről és a krumplitól szól. Ön is kap hot dog, amely lehet sütni sima, vagy sajt, szalonna, vagy mind a szalonna és a sajt, ráadásul minden egyéb ételeket szeretne. A sima hot dog fog Önnek 545 kalóriát és 35 gramm zsírt, míg a szalonna sajtos kutya 695 kalóriát és 48 gramm zsírt tartalmaz. A szalonnasajtos kutya 1700 mg nátriumot is tartalmaz, szemben az 1,130 mg-mal egy sima tojásmentes kutya nélkül.

Egészséges alternatívák

Az átlagos öt fiúk ételei egy burger és a krumplit fogyasztanak legalább 1200 kalóriát és 60 gramm zsírt. Ahogy ízletes, mint az Öt fiúk étele, ez egy kicsit sok ember számára. Szerencsére Five Guys kínál egészségesebb alternatívákat hamburgereiknek és krumpliiknak. Kaphat egy “kicsi” hamburgert vagy sajtburgert, amely csak egy pattyből áll, bárhol 200-300 kalóriát vág ki a rendszeres méretű kínálatból. Ön is kap egy grillezett sajtot szendvics vagy növényi szendvics, mindkettő 450 kalóriát és több mint 10 gramm fehérjét tartalmaz. Ha van egy kis sült krumplival, bármikor megoszthat egy átlagos méretű ételt egy barátommal, függetlenül attól, hogy mennyire nagy a csoportod, sok krumplival megy körül.