Sonka és bab leves táplálkozási értéke

A hús és bab levest a pontosság érdekében “bab és sonka levesnek” nevezik. Szakmai szakács Dave Coffman szerint a recept sok babot és csak annyi sonkát igényel, hogy megváltoztassa az ízt. Minél tovább hagyod, hogy lángoljon, mondja Coffman, annál kevesebb sonkát használsz. A különféle készítmények különböző táplálkozási profilokkal rendelkeznek, így csak táplálkozási értéket biztosító alapértékek használhatók.

Szolgálati méret és kalória

Egy csésze sonka és bab leves 231 kalóriát tartalmaz, jelentette az USDA-t. Ezekből a kalóriákból hetvenhat származik zsírból, 108 szénhidrátból és 45 fehérjéből.

Fats

Egy csésze, vagy 243 g sonka és bableves összesen 8,5 g zsírt tartalmaz. Ezek a zsírok meglehetősen egyenletesen vannak elosztva az egészséges telítetlen és káros telített zsírok között. Dr. Mehmet Oz szerint a “You: The Owner’s Manual” szerzője szerint a telített és a telítetlen zsírok aránya az élelmiszer zsírprofiljának legfontosabb tényezője. Körülbelül egyenletes szintjein a sonka és a bab levele nem különösebben egészséges és egészségtelen a szívénél.

Szénhidrát

Egy csésze sonka és bab leves tart 27,9 g szénhidrátot. Ezekből a grammokból tizenegy közülük étrendi rost, amely biztosítja a szervezetnek az USDA ajánlott napi értékének 45 százalékát. A diétás rostok, Oz jelentések segítik a szervezet természetes belső tisztítását, és hozzájárul az egészséges keringési és emésztőrendszeri rendszerekhez. A maradék szénhidrátok összetett szénhidrátok, egészséges energiaforrás.

Fehérje

Tizenkét gramm fehérje, a napi szükségletének 25 százaléka kerül minden csésze sonka és bab levesbe. A viszonylag alacsony sonka tartalom miatt a legtöbb fehérje hiányos fehérje. A hiányos fehérje csak néhány olyan esszenciális aminosavat hordoz, melyeket a tested nem képes önmagára építeni. A legjobb egészségügyi eredmények eléréséhez elegendő kiegészítő fehérjéket kell adni. A Harvard táplálkozási szakember, Walter Willett szerint nem kell ezt ugyanabban az étkezésben megtenni.

Vitaminok és ásványi anyagok

A sonka és bab leves egy adagja adja napi A-vitaminának 79 százalékát, mangánjának 35 százalékát, szelén, réz és vas 20 százalékát. Kevesebb, de még mindig érzékelhető értéket tartalmaz a tiamin, a riboflavin, a C-vitamin, a fólia, a magnézium, a foszfor, a kálium és a cink esetében. Ez 972 mg nátrium adagonként történik. Ez minden egyes csészében a napi juttatásának 40 százaléka.