Szőlőmag kivonat és tesztoszteron

A szőlőmag-kivonatot úgy tartják nyilván, hogy kulcsfontosságú szerepet tölt be az egészségi állapot, az aranyérc, a cukorbetegség és a rák egészségi állapotának javítása érdekében. Egyes kivonatok marketingesek és állítólag egészségügyi hírek internetes oldalak is ígéretét, hogy növeli a tesztoszteron szintjét. Azonban a zsűri még mindig sok szőlőmag kivonat hatásaival foglalkozik. A szőlőmag-kivonatot folyadék, tabletta és kapszula formában kapja. Mindig konzultáljon orvosával, mielőtt új kiegészítést kipróbálna.

Azonosítás

A szőlőmag-kivonat oligomer proanthocyanidin komplexeket tartalmaz, amelyeket általában OPC-ként említenek, linolsav, amely omega-6 zsírsav, E-vitamin és flavonoidok. Van is néhány resveratrol, egy vegyület, amely hasonló az OPC-khez, a University of Maryland Medical Center szerint.

típusai

Míg a szőlőmag-kivonatot kedvezően kezeljük számos olyan egészségügyi probléma kezelésére, amelyek az antioxidáns vegyületek, például az OPC-k kombinációjával járó szabadgyök-károsodásokhoz hasonlóak, mint például a rák és a szívbetegség, csak egy vegyületet különítenek el, -javító előnyök. Míg a szőlőmag-kivonatnak bizonyos resveratrolja van, ez az anyag elsősorban szőlőbőrökben található. Néhány szőlőmag-kivonatkészítő készítmény “resveratrol szőlőmag kivonatot kínál”.

szempontok

A kutatások nagy részében a resveratrol potenciális tesztoszteron-fokozó előnyei patkányokon, nem embereken történtek. Például S. Shin, a “Pharmacal Research Archívumában” megjelent 2008-as tanulmány vezető szerzője megállapította, hogy a resveratrol emelte a vérben a tesztoszteron koncentrációit és a herék spermiumszámát patkányokban. Egy másik tanulmány a 2005-ös Journal of Nutrition-ban azt találták, hogy a resveratrol naponta kapott patkányok megnövekedett spermiumszámot és magasabb tesztoszteron szintet értek el, mondja M. Juan Emília vezető tanulmányozó. Az Oregon Állami Egyetem szerint a resveratrol elméleti anti-ösztrogén hatása is van. Annak ellenére, hogy az állatokon elért előnyök nem mindig fordulnak elő az emberek előnyeihez, megtalálja azokat a webhelyeket, amelyek hivatkoznak ezekre a vizsgálatokra és azok elméleti anti-ösztrogén aktivitására, annak bizonyítékaként, hogy a resveratrol növeli a tesztoszteron szintjét.

Szakértői Insight

Néhány tanulmány, amely kimutatja az emberekben a resveratrol hatását, magában foglalja a sejtek eltávolítását az emberektől és összekeverik az anyaggal a tesztcsövekbe, jegyzi meg Holly Phaneuf, a “Demystified gyógynövények” szerzője. Ezek nem mindig reális eredményeket eredményeznek, mert A test metabolizálja a resveratrolt, Phaneuf megjegyzi. A szervezet túl gyorsan metabolizálhatja a tesztcsövekben megjelenő hatásokat, hogy megjelenjen a való életben. 2010-től keveset tudtak a resveratrolról emberekben, jegyzi meg az Oregon State University. Összességében nem áll rendelkezésre tudományos bizonyíték arra, hogy a szőlőmag-kivonatot növeli az emberben a tesztoszteron növelése és az UMCM szerint elméletileg javuló legtöbb feltétel. Valójában az egyetlen jó bizonyíték arra vonatkozik, hogy a kivonatot ödéma és krónikus vénás elégtelenség kezelésére használják, vegye figyelembe az UMMC szakértőit. A szőlőmag-kivonatok OPC-je némi ígéretet mutat az erekciós diszfunkció kezelésére, jegyzi meg Steven Bratman, a Collins Alternative Health Guide szerzője. Ez azonban elméleti, hasonlóan a potenciális növekedéshez a tesztoszteron szintjéhez vagy a kivonat potenciáljához sok más Egészségügyi feltételek.

Figyelem

Ha szőlőmag kivonatot tesz a tesztoszteronszint növelése érdekében, az ajánlott dózisok biztonságosnak tekinthetők legfeljebb 12 hétig, tanácsot adjon az UMMC szakembereinek. Az adagok naponta 10 mg és 300 mg közöttiek, ezért fontos, hogy konzultáljon orvosával, mielőtt meghatározná a legjobb adagot. Ezenkívül beszéljen orvosával a lehetséges gyógyszerkölcsönhatásokról. Kevesen jelentették, de az extraktumban lévő OPC-k növelhetik a vérzés kockázatát, ha vérhígító gyógyszerekkel, mint például az aszpirin vagy a warfarin, vagy vérzékenység esetén szedik.