Tények a fények kikapcsolásával energiát takarítanak meg

Ha átlag amerikaiak vagy, a villanyszámlájának körülbelül 15% -át teszik ki, a “Good Housekeeping” beszámol. Gyakran hallja, hogy ha elhagyja a helyiséget, a világítás kikapcsolása jó módja az energiatakarékosságnak, és így csökkentheti azt. Azonban ez nem elég egyszerű. A fények kikapcsolásának költséghatékonysága valójában attól függ, hogy milyen típusú lámpák és a villamos energiát fizetnek, az Egyesült Államok Energiaügyi Minisztériuma szerint.

Funkció

Számos oka van annak, hogy a fény fajtája fontos az energiamegtakarítás kiszámításakor, kikapcsolásához vagy elhagyásához. A fények működési élettartammal rendelkeznek, azaz azt a teljes óraszámot jelenti, amelyek fényt biztosítanak. Ezt az élettartamot befolyásolja, hogy milyen gyakran kapcsolják be vagy ki. Minél gyakrabban kapnak be és kikapcsolnak, annál alacsonyabbak a működési életük a DOE szerint. Általános szabályként, minél energiatakarékosabb az izzó, annál hosszabb ideig hagyhatja el a világítást, mielőtt költséghatékony lenne kikapcsolni.

Izzólámpás típus

A DOE javasolja az izzólámpák kikapcsolását, amikor nincs szükségük rá. Az izzólámpák a lakások legelterjedtebb világítási típusai, amelyek a háztartási megvilágítás mintegy 85 százalékát teszik ki. Ezek a legkevésbé költségesek a vásárláshoz, de rövid életciklusuk és relatív hatékonyságuk miatt drágábbak a működésük. Az izzólámpák villamos energiájának mindössze 10-15 százaléka fényt eredményez. A többi hővé válik. Az ilyen lámpákkal nem rendelkező energiával megtakarított érték sokkal nagyobb, mint az ilyen izzók cseréjének költsége.

Fluoreszkáló típus

A fluoreszkáló fények drágábbak, mint az izzólámpák megvásárolni. Működési életüket többé befolyásolja a kikapcsolt és bekapcsolt állapot. Ez költségcsökkentést eredményez az energiatakarékosság és a pénz között az ilyen világítások gyakran kikapcsolásával és az izzók gyakoribb cseréjével. Figyelembe kell venned a környezeti hatásokat is, ideértve a termelés és az ártalmatlanítás miatt bekövetkező energiaigényt is. A legegyszerűbb hüvelykujjszabály, hogy emlékezzen rá, ha öt percnél tovább hagyja a helyiséget, Francis Rubinstein, a Lawrence Berkeley Nemzeti Laboratóriumi Környezetvédelmi Energetikai Divízió divíziójának munkatársa elmondja John Matsonnak a ” Tudományos amerikai. ” A DOE azt tanácsolja, hogy az alacsony villamosenergia-fogyasztású helyeken ez az időtartam 15 percre meghosszabbítható.

Azonosítás

A DOE szerint kiszámíthatja az energiamegtakarítás értékét, amelyet a megvilágítás kikapcsolásával érhet el. Először határozza meg, mennyi energiát fogyaszt a fény, amikor bekapcsol. Nézd meg a fényre nyomtatott watt értéket. Majd megtudhatja, mit fizet a villamos energia kWh / kWhért. Ezt a segédprogram számláján részletezik. A csúcs csúcspontja eltérhet az általános periódusoktól. Szorozzuk meg a kWh-os sebességet a megtakarított energiával megtakarított villamos energia mennyiségével. Például, ha az izzó minősége 40 watt, és hagyja az izzót egy órán keresztül, akkor 0,04 kWh-t fogyaszt. Ezzel ellentétben, ha egy óra alatt ki van kapcsolva, akkor 0,04 kWh-t takarít meg. Ha elektromos ára 10 cent / kWh, az energiamegtakarítás 0,4 cent. A megtakarítások értéke növekszik az izzókkal végzett watt-értékekkel, a DOE-t.

szempontok

Az emberek gyakran elfelejtik kikapcsolni a lámpákat a nagy forgalmú területeken, például folyosókon, lépcsőkön vagy garázsoknál, a “Jó házikó” megjegyzést. Szerencsére van mód arra, hogy megkerüljék ezt a feledékeny viselkedést és kikapcsolják a lámpákat. Egyszerűen szereljen fel olyan mozgásérzékelőket, amelyek be- és kikapcsolják az Ön számára. Érezik a mozgást, amikor belépnek a területre, és bekapcsolják a fényt. Ha a mozgást többé nem észlelik, leállítják a világítást. A lámpa élettartamát is meghosszabbíthatja és energiát takaríthat meg a fényerőszabályzók használatával.