Testmozgás és hideg láb

Zavaró lehet a hideg lábak kifejlesztése közben, különösen akkor, ha a tünetek újak. A gyakorláshoz kapcsolódó hideg lábakat számos tényező és körülmény okozhatja, amelyek közül egyesek orvosi beavatkozást igényelnek. Emiatt fontos megérteni, hogy mi okozhat hideg lábat a testmozgás alatt vagy után, és hogyan lehet orvosolni. Beszélje meg kezelőorvosával a kérdés megvitatását, vagy ha a tünetek továbbra is fennállnak vagy súlyosbodnak.

Tünetek

A hideg láb a gyakorlás alatt vagy után változhat enyhe vagy szélsőséges. Ez együtt járhat az érzés a láb vagy a lábujjak elalvás, bizsergés, zsibbadás, intenzív érzékenység az érintés, égő fájdalom, és még hólyag- vagy bél-szabályozás problémákat. A tünetek a lábadra lokalizálhatók, vagy a lábak és a karok felé nyúlhatnak. Az izmok összehangolásával és gyengeségével kapcsolatos problémákat is tapasztalhat, amelyek nehézkessé tehetik a gyakorlást vagy akár a gyaloglást is.

Okoz

Hideg lábak fordulhatnak elő, ha a lábad idegei tömörülnek gyakorlás közben. Például, a nem megfelelő cipők vagy rosszul illeszkedő zokni a lábad alatt mozoghat, és nyomást gyakorolhat a mozgás közben, korlátozhatja a keringést és hidegséget és zsibbadást okozhat. A trauma, például az esés vagy az ütközés során fellépő tárgy ütközése nyomást gyakorolhat vagy károsíthatja a lábak idegeit, ami tüneteket okoz. Ismétlődő vagy természetellenes mozgások a testmozgás során hideg lábakat és zsibbadást idézhetnek elő. A hideg lábak bizonyos állapotok, például csonttörések, csontpótlások, ízületi duzzanat és ciszták következményei lehetnek.

Kezelések és megelőzés

Vegyünk gyulladáscsökkentő gyógyszereket, mint például a naproxen, hogy segítsük a lábak idegeinek duzzadását, ami csökkentheti a tüneteket. Megfelelően fel kell szerelni olyan cipőket, amelyek lazítják a lábát, és megfelelő támogatást nyújtanak. Helyezzen egy íves támaszt a cipőjébe, hogy közben gyakoroljon nyomást a lábad alján. Ne gyakoroljon túlzott stresszt a lábad közben – alternatív intenzív edzés kevesebb stresszes edzéssel, például úszás vagy gyaloglás.

figyelmeztetések

Ne hagyja figyelmen kívül a hideg lábat a gyakorlás alatt vagy után. Az érzékenység csökkenése kisebb valószínűséggel észlelheti a sérülést vagy a hőmérséklet változását. Forduljon orvoshoz, ha a testmozgással kapcsolatos hideg lábak súlyosak, krónikussá válnak, vagy ha a fekélyek megjelenése, a lábgerincek éjszaka vagy a fájdalom rosszabbodik, amikor a lábad emelkedik. Ezek lehetnek olyan súlyos egészségügyi állapotok, mint a perifériás artériás betegség tünetei, ahol az erek és az artériák, amelyek az Ön lábai és lábai megereszkednek, a PubMed Health honlapja figyelmeztet.