Zöld tea és hajhullás

A hajhullás problémát jelent a férfiak és nők számára. Sokan próbálnak túltermékeket készíteni, vagy kalapot vagy hajszálakat használnak a kopasz foltok fedésére. Mások próbálnak drága eljárásokat, például hajátültetéseket. Lehetséges, hogy a válasz a hajhullás elleni küzdelemre ténylegesen a konyhában lehet. Bár még több kutatásra van szükség, néhány tanulmány kimutatta, hogy a zöld tea segít megakadályozni a hajad elvesztését.

mechanizmus

A japán Saitama Cancer Center Institute kutatói által közzétett tanulmány kimutatta, hogy az ízületi gyulladásban és daganatban érintett tumor nekrózis faktor-alfa (TNF-alfa) szerepe a hajhullás okozta. Az Amazing Green Tea honlapján ez a tanulmány azt mutatta, hogy a zöld tea elfojtja a TNF-alfa termelést, ezáltal a baldaságot gyógyíthatja. Ezenkívül a tanulmány azt is kimutatta, hogy a nagy mennyiségű zöld tea fogyasztása hatással lehet a DHT-re, amely egyeseknél a hajnövekedéshez kötődik a pubertás és a kopaszodás miatt.

Egér Haj

A Charles R. Drew Orvostudományi és Tudományi Egyetem Otolaryngológus Tanszéke tanulmányt végzett a zöld tea rágcsálóknak a hajhullással kapcsolatos hatásairól. A kutatók 6 hónapig követték az egereket, mielőtt következtetéseket vonnának le. Az eredmények azt mutatták, hogy az egerek, amelyek hajhullást szenvedtek és zöld teát adtak ivásra, megmutatták a haj újjászületését, míg a sima vizet nem.

Külső alkalmazás

A szöuli Nemzeti Egyetem Orvosi Főiskolájának Bőrgyógyászati ​​Tanszék egy további tanulmánya kimutatta, hogy a zöld tea komponensének epigallocatechin-3-gallátja (EGCG) valójában elősegítheti a haj növekedését a dermális papilla (DPC) szőrsejtek stimulálásával. A tanulmány szerint, amelyet in vitro végzett, az EGCG a szőrtüsző jelentős megnyúlását okozta. A kutatás során a kutatók 10 százalékos etanolt használtak. Ezt közvetlenül az egyes résztvevők fejbőrére alkalmazták.

Egészséges Scalps

Azon tanulmányokon kívül, amelyek zöld tea segítenek a haj növekedésében, ott van még az a megfontolás, hogy a zöld tea a fejbőrt egészséges állapotban tartja, és olyan környezetet teremt, amely valószínűbbé teszi a haj növekedését. A Dr. Georgia Stephen Hsu által vezetett Grúz Orvosi Főiskola tanulmánya szerint a zöld tea a pikkelysömör és a korpásodás lehetséges kezelésére utal. Ez a kutatás azt is jelezte, hogy a zöld tea képes normalizálni a bőrsejtek növekedését, megnyugtatja a bőrt és csökkenti a fejbőr gyulladását.

szempontok

A zöld tea nem lehet gyógyhatás a kopaszságért vagy a szőrnövekedés garanciájaként, de hasznos lehet az antioxidánsok az italban. Forduljon egészségügyi szakemberhez a zöld tea fogyasztására vagy helyben történő felhasználására vonatkozó lehetséges előnyökről a haj növekedéséhez. Ügyeljen arra, hogy említse meg az Ön által szedett gyógymódokat, mivel a zöld tea megzavarhat bizonyos vényköteles gyógyszereket, például vérhígítót.